BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Assyrtiko Athiri
Assyrtiko Athiri

Assyrtiko Athiri

Domaine Sigalas
В купажа участва сорт Атири, използван за получаване на Рецина, чието име произлиза от старото наименование на острова - Thiri. Виното е свежо и приятно, без контакт с дъбова дървесина - едно прекрасно съчетание между Атири и Асиртико.
  • 750 мл
  • 2017
  • Алк. %: 14
39,00 лв.
В наличност
Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Assyrtiko Athiri
Assyrtiko Athiri
2017

Domaine Sigalas

Санторини е един от островите в групата на Цикладите, разположен в южната част на Егейско море. Лозарството и сортовете, отглеждани там, са древни като земята им. Вулканичен катаклизъм около 1600та година преди Христа почти унищожава острова, но му дава уникална пореста вулканична почва, която задържа вода и позволява на гроздето да издържа на високите летни температури. Лозята остават незасегнати от световната епидемия от филоксера от края на 19 и началото на 20 век и повечето са на над 50-годишна възраст. Парис Сигалас е най-големият производител на острова, а мнозина го наричат и най-големия производител на бели вина в цяла Гърция. Той също така е всепризнат майстор на сорта и виното Assyrtiko. Въпреки че винарната е оборудвана с най-нови технологии за производство, философията тук е, че виното се произвежда в лозето, а не във винарната.

Мария Стоева
Лятото ни напомн, че Гърция е не само хубава туристическа дестинация, но също така и винена. Едно завладяващо вино от два местни сорта, с елегантност на зрели жълти плодове и ядков привкус.
Николета Дикова
Ето един приятен начин да изразим солидарност към ситуацията в Гърция, пиейки гръцко вино! Особено когато става дума за една от водещите изби от остров Санторини и за най-известния бял гръцки сорт: минералното Асиртико със своята забележителна свежа киселинност и уникален вулканично-морски характер!

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.