Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Селекция на месеца
  4. Framingham–майсторите на Ризлинг от Малборо, Нова Зеландия

Framingham–майсторите на Ризлинг от Малборо, Нова Зеландия

07.04.2020
Автор: Seewines Admin

 

Всеки гроздобер преминава със специален концерт, а публиката му стига до 500 души

Британският винен критик, журналист и писател Джансис Робинсън описва Framingham като „най-добрият производител на Ризлинг в Нова Зеландия“.
The Real Review ги нарича „Изба на годината в Нова Зеландия“ за 2018 и 2019.

Framingham е бутиков производител на занаятчийски вина от някои от най-старите и най-качествени лозя в световноизвестния новозеландски регион Малборо. Името на избата произлиза от малкото селце Фрамингам, разположено в покрайнините на Норич, Великобритания. То е родното място на основателя на избата Рекс Брук-Тейлър, който през 1981 г. засажда първите лозя с Ризлинг в долината Уайрау. Микроклиматът в района се обуславя с топли дни и студени нощи и е особено благодатен за немския сорт.

Framingham изгражда репутация благодарение на невероятните си вина, произведени от ароматни сортове. Избата предлага няколко различни интерпретации на Ризлинг (от сух до десертен), които се превръщат в тяхна запазена марка. Това са изразителни и елегантни вина, които изискват време, за да разкрият мощните си обгръщащи небцето аромати.

Ризлингът обаче далеч не е единственият сорт, с който винарната работи. В Малборо няма как да избягаме от вездесъщия Совиньон Блан. Framingham имат и свой прочит на Пино Ноар, Гевюрцтраминер и Шардоне.

Правилото, което властва във винарната, винаги е било едно – „обичай това, което правиш“. Следвайки собственото си кредо, Framingham произвеждат единствено вина, в които самите те вярват и на които могат да се наслаждават до безкрай.

Всеки разказ за Framingham и техните вина би бил непълен, ако не разкажем за любовта на екипа към музиката и изкуството. По време навсеки гроздобер те организират специален концерт, с който отпразнуват края на кампанията. Всяка година билетите са изчерпани, а публиката достига до 500 души, които празнуват виното, живота и музиката.

А какво обичат да слушат във Framingham, докато се наслаждават на вината си, може да разберете от техния плейлист в Spotify - https://framingham.co.nz/pages/what-were-listening-to

Вижте още от Селекция на месеца

10 вина - 10 лица

10 вина - 10 лица

от Seewines Admin , 02.04.2020
Seewines - празничен каталог

Seewines - празничен каталог

от Seewines Admin , 14.12.2020