Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Видеа
  4. Причини да стана член на винен Клуб?

Причини да стана член на винен Клуб?

29.06.2018
Автор: Seewines Admin

На първо място - защото харесвам вино

Виното е удивителна напитка, с история дълга, почти колкото човешката. Изглежда, винаги сме правели вино и то все по-добро. Виното е многопластово и в него се преплитат събития, съдби и епохи, които оставят своя отпечатък във вкуса и ароматите му. Колкото повече знаете и разбирате виното, толкова повече има да научите, а за един любопитен към живота човек, това е прекрасно приключение. Милиони аромати и вкусове се преплитат и очароват с невероятните си комбинации и истории, които разказват. Правилно подбраното вино прави яденето още по-интересно и вкусно, както и храната разкрива други страни на виното. Виното придружава дълги и приятни вечери с приятели и близки, в сладки приказки и смях. Накрая, но не на последно място, виното е прекрасен повод да пътувам и посещавам безкрайно красиви места. (И ако горните доводи не са достатъчни, мога да добавя още, че чаша-две на ден имат положителен ефект върху здравето.)

На второ място - защото не го мисля

Хубаво е, като знам, че моите бутилки ще си пристигнат в уречения ден, на уреченото място и в уречения час. Няма да обикалям града, да няма къде да паркирам или да тичам в дъжда с кашон в ръце. Ако ми трябва повече или се обаждам, или влизам на сайта в моя профил и си заявявам. Пристига навреме, в сигурна опаковка и гаранция за качеството. Ако ми е останало време, може да се поразходя из различните секции и да си избера нещо, което не съм опитвал. Всеки, който пие вино, непрекъснато опитва нови и нови територии, вкусове, стилове, сортове и трупа опит, и любими вина. Някой ден ще започна и да събирам колекция от тях. По-добри са от снимки. Отпиваш и се пренасяш с цялото си същество във времето и мястото, където за първи път си срещнал и харесал това вино. Събужда се някакъв приятен момент и история. Накрая, но не на последно място, няма ангажимент. Мога да прекъсна за месец, мога да се отпиша и запиша пак, да се запиша в още един различен клуб, както ми е удобно.

На трето, но не и по важност, място - защото е клуб

Клуб ще рече, че не съм сам, че съм сред съмишленици. Пиенето на вино в компания е сред най-приятните форми на социализация, някога измисляни от човека. Но най-важното е, че клуб означава, че някой се грижи за мен. Когато пазарувам, това е особено приятно. Някой знае къде и как да отнесе това, което съм си харесал, знае, как да ме изненада приятно всеки месец и да направи от това един цял забавен уикенд с приятели на тема вино и ядене. Може да изпрати за рождения ден на другар от онова вино, което го пихме на онова пътуване и той много го хареса. Изобщо, някой знае много повече от мен и винаги мога да се доверя, да поискам съвет или препоръка, какво да пия, в какво и с какво да го пия, дори и с кого, и кога да го пия.

Просто удивително, winique! Трябва да опитате сега.