1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Пенливи вина
 5. Шампанско
 6. Шампанско Кристал Луи Рьодерер с кутия

Шампанско Кристал Луи Рьодерер с кутия 2008

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3292

Кристал е емблемата на престижната къща Луи Рьодерер. Това е едно от най-известните и изключителни кювета в света, което се произвежда само когато изразът на реколта заслужава да бъде увековечен. Кристал 2008 представя цялата типичност на своята реколта, която е уникална и отразява стила на Рьодерер. От суха, но хладна година, изключителната плътност и мощ представляват реколтата, за да дадат перфектна комбинация от концентрация и свежест. В съвършено хармонична сложност, Кристал 2008 разкрива интензивен букет, в който зрелите цитрусови аромати отстъпват на крушови и бадемови нотки, подсилени с препечени нотки. Въпреки това, небцето показва цялото великолепие на Кристал 2008. С голяма нежна атаката доставя цялата сила на варовиковия тероар, който дава дълбочина и концентрация.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Ванилия Ванилия
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще запази качествата си

Още от този производител

Повече за това вино

Луи Рьодерер

Луи Рьодерер

Една от малкото останали независими къщи за Шампанско със седалище в Реймс, Франция. Наследена през 1833 от Луи Рьодерер, къщата се фокусира върху етапите за производство на най-доброто и качествено Шампанско. Отличителни черти са уникалният характер, вкус и стил на вината. Докато други купуват гроздето си, Луи Рьодерер избира да инвестира в лозята си, запозна се със специфичните характеристики на всеки парцел и методично придобива най-хубавата земя. Водещият принцип е, че най-великото вино зависи от качеството на почвата, страстта към традицията и проницателната визия за бъдещето. Бързо славата и репутацията на къщата на Луи Рьодерер са твърдо установени. Неговият наследник, Луи Рьодерер II, е еднакво просветен и възприема съвестния подход на баща си към производството на шампанско, управлението на родовите имоти и инстинктивната дързост. Освен всичко, Луи Рьодерер черпи вдъхновение от многото книги и рисунки, които събира с голяма проницателност. През 70-те години на миналия век къщата започва да изнася своите вина за Съединените щати и дори за руския цар Александър II. Така се създава ексклузивното шампанско за царя, която дава старт на нова концепция: първата Cuvée de Prestige. Създадена е през 1876 г. и продукта е кръстен „Cristal“. Оттогава изтънчеността и елегантността на Cristal печели репутацията на Луи Рьодерер за високи постижения. През 20-те години на миналия век, бъдещият наследник на Къщата на Луи Рьодерер, Леон Олри-Рьодерер посвещава усилията си за създаване на високо балансирано вино - последователна и деликатна комбинация от няколко реколти, за да гарантира, че виното винаги ще бъде с най-високо качество. Това вино формира основата за по-късният Brut Premier. Смес, която значиетлно допринася за ренесанса на къщата.

Всички от този производител
Шампан

Шампан

Регионът Шампан е разположен най-северно спрямо всички лозови региони на Франция. Отличителният вкус и чистота на истинското шампанско със сигурност се дължи на варовитата почва и континенталните условия за отглеждане. За разлика от повечето други вина, характерно за тези от Шампан е, че реколтите от различни години се смесват, за да се получи финален продукт (non-vintage) или се смесват различни вина от една и съща реколта - в този случай виното е vintage и годината му е обозначена на етикета. Това означава в крайна сметка, че качеството на полученото шампанско зависи много от баланса между качеството на гроздето и уменията на енолозите, затова и те се популяризират според името на производителя. Така в Шампан и по света най-познати са имена като Krug, Mumm, Bollinger, Veuve Clicquot, без да пропускаме и добре познатите марки Dom Perignon, Moët & Chandon и Taittinger. Сортовете грозде в този регион са Шардоне, Пино ноар и Пино мюние, които присъствуват в различно съотношение във вината от Шампан. Често се произвеждат и така наречените Blanc de Blanc, направено само от грозде шардоне, както и Blanc de Noir, което е бяло шампанско, но направено от червеното грозде Пино ноар. Любопитен и малко известен факт е, че в Шампан пенливото розе се прави при смес между бяло и червено вино, а не както е стандартът за производство на вино розѐ.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю