BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Шампан Филипона Винтидж Блан де Ноар Брут
Champagne Philipponnat

Шампан Филипона Винтидж Блан де Ноар Брут

Филипона
Лозовите масиви - Premier Cru и Grand Cru, от които произхожда този Пино Ноар, са Montagne de Reims и Mareuil-sur-Ay. Използват се традиционни методи за винификация, а шампанското отлежава в продължение на 5-7 години.
  • 750 мл
  • 2008
  • Алк. %: 12
135,00 лв.
В наличност

Остават само 10 броя!

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Champagne Philipponnat
Шампан Филипона Винтидж Блан де Ноа
2008

Philipponnat

Philipponnat се намира в Mareuil-sur-Äy по протежението на река Marne. Лозовите масиви са с площ 17 хектара и са класифицирани като Premier и Grand Cru. Произвеждат се различни вина, но славата на тази винарна се дължи на великолепното Clos des Gooses - Шампанско, в което преобладава сорта Pinot. Гроздето за него се отглежда на най-големия, ограден със стена, масив в Шампан (5.5 хектара), с невероятно остър, но южен наклон. Виното отлежава между осем и десет години, преди да излезе от избата. Philipponnat използват метода Solera. При него, на етажи се нареждат полупълни бурета с вино от една реколта на ред. Обикновено етажите са пет, като най-долу се намира най-старото вино, а отгоре, непрекъснато постъпва новото. После виното се смесва между реколтите в съотношение 1/3 или 1/4 в посока от младо към старо. По този начин, във всяка следваща година има част от предишните …и така до началото, преди около 100 години. Просто winique!

Мария Стоева
Шампанско с много стил и елегантност за Вашите специални моменти или просто за наслада. Едно очарователно и специално бяло вино от червения сорт Пино Ноар по технологията "Блан де Ноар" (бяло вино от червено гроде).

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.