BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Вино
  3. Chianti Classico DOCG
Chianti Classico DOCG

Chianti Classico DOCG

Val delle Corti
Това Кианти се ражда от лозята на Val delle Corti, разположени в Radda, провинция Сиена. Внимателно се подбира само на най-доброто грозде и виното отлежава в традиционните за Италия славонски бъчви, омекотяващи буйния характер на Санджовезе.
  • 750 мл
  • 2015
  • Алк. %: 14
39,90 лв.
В наличност
Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Chianti Classico DOCG
Chianti Classico DOCG
2015

Val delle Corti

Val delle Corti е малка, семейно управлявана ферма с четири хектара собствени лозови масиви плюс още няколко под наем, както и около 400 маслинови дървета. Винарната се намира близо до Radda в Chianti, в област Тоскана. От 2014 година производството е сертифицирано като биологично, като отчасти се следват и биодинамичните принципи. Лозята са на възраст между 4 и 40 години и са на височина между четири и петстотин метра с източно изложение. За Chianti Classico се използва 95% грозде от лози Sangiovese с различна възраст и 5% от изключително рядкото и ценно Canaiolo. Най-младите лози са за Rosé и Campino, а от най-старите, класифицирани като Cru, се прави Reserve, но само през най-добрите години. Производството е малко, а вината са с характерна чистота и финес.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.