1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Кот дю Рон Розе Е.Гигал

Кот дю Рон Розе Е.Гигал 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 2629

Ферментация протичаща в металнис съдове след кратка мацерация с ципата на гроздето. Вино спечелило много награди и носещо типичният за Долината на Рона тероар. Свежо, ароматно и добре балансирано. 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Ягода Ягода
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Морски дарове Морски дарове
 • Екзотични подправки Екзотични подправки
 • Плодове Плодове

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

Гигал

Гигал

Domaine Guigal е основан през 1946 г. от Etienne Guigal в Ampuis; малко, древно селце в сърцето на наименованието Кот Роти с уникални лозя. Етиен се установява там през 1924 г., едва 14-годишен, и в продължение на години прави вино за 67 реколти в Кот-Роти, като дори участва в развитието на заведението Vidal-Fleury. През 1961 г. все още много млад Марсел Гигал поема управлението на домейна, а през 1973 г. към него се присъединява и съпругата му Бернадет. Двамата работят рамо до рамо, за да разширят семейния бизнес. През 1975 г. се ражда синът им Филип и днес той е енологът на домейна. Заедно със съпругата си Ева те вече представляват трето поколение винари, произвеждащи едни от най-големите вина в долината на Рона.

Всички от този производител
Долината на Рона

Долината на Рона

Долината на Рона представлява дълга, тясна ивица в южния център на Франция. На практика този регион се разделя на два подрегиона, всеки със своята типика и идентичност - Северна и Южна Рона. Северният участък е най-известен с легендарни и дълготрайни червени вина предимно от грозде Сира: Ермитаж, Кот Роти, Св. Йосиф и Корнас, както и с ароматното бяло вионие от Кондрие. Югът е дом на пълноценните Шатоньоф-дю-Пап и Жигондас, както и на леките Розе от Тавел. Chateauneuf-du-Pape може да бъде бленд от до 13 различни сорта, от които 3 са дори бели. Това е и основната разлика между него и Жигондас, където бели сортове в бленда не се допускат. Най-известните от тези основни червени сортове са Гренаш, Мурведър, Сира и Синсо, а белите са Русан, Марсан и Вионие.

Всички вина от този регион
Гренаш

Гренаш

Гренаш е широко разпространен сорт във Франция, Испания, Австралия и САЩ. Френското наименование е гренаш, испанското - гарнача, а на остров Сардиния се нарича Канонау. Във Франция гренаш е част от типичния бленд от Долината на Рона - не само за световноизвестното червено ( Шатоньоф дю Пап), но и за отличителното розе от Прованс. В Испания гарнача е един от основните сортове във вината от престижната апелация Приорат.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю