BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

Често задавани въпроси

Поръчка

1. Как мога да поръчам вино?

Вашите поръчки приемаме по най-удобния за Вас начин: чрез сайта ни - www.seewines.com, на телефон 0700 20 202 и чрез имейл - на info@seewines.eu.

2. Трябва ли да имам навършени 18 г., за да ползвам услугите Ви?

Задължително. Сайтът и услугите ни могат да се ползват само от пълнолетни граждани. С акта си на подаване на поръчка през сайта www.seewines.com Вие декларирате, че имате навършени 18 г. и че лицето оставено за контакт при доставка на пратката също е пълнолетно.

3. Какво ще се случи, ако синът ми, който е на 17 г. трябва да приеме пратката?

За съжаление, той няма да може да получи пратката. Добре е при покупката да заявите адрес за доставка, на който пълнолетно лице да я очаква и приеме.

4. Кога ще обработите поръчката ми?

Всички поръчки постъпили и платени (изключение правят пратки с Наложен Платеж) до 16:00 ч. в работен ден се обработват и предават на куриер в рамките на същия ден(освен в случаите, когато е упоменат по-дълъг срок за доставка в продуктовата страница на определен продукт). Поръчки, постъпили след 16:00 часа, се обработват и подават към куриер в рамките на първия работен ден, след деня на подаване на поръчката.

Плащане

1. Какви начини на плащане предлагате?

Можете да заплатите закупуваните от нас услуги и продукти по един от следните начини: с наложен платеж, по банков път, с карта, чрез ePay микросметка, B-pay или Easypay.

2. Как да заплатя с наложен платеж?

Плащането можете да извършите в брой при доставка на пратката директно на куриера.

3. Как да заплатя по банков път?

Можете да заплатите чрез онлайн банкиране или на каса в банка, като наредите дължимата по поръчката си сума на посочената по-долу сметка. Моля не забравяйте на основание за плащане да впишете номер на поръчката и име на купувача.

Сийуайнс Логистикс ЕООД

бул. България № 106, вх. Д, ап. 9.

София

IBAN: BG92UNCR70001523225595

Банков код /SWIFT/ BIC: UNCRBGSF

4. Кога ще получа поръчката си при заплащане по банка?

Обикновено банковият превод отнема 1 до 2 работни дни, а при плащания от чужбина е възможно да отнеме повече. След като преводът Ви се отрази по сметката ни, веднага ще подготвим и изпратим поръчаните вина. Срокът на доставка след изпращане е упоменатият по време на поръчка.

5. Приемате ли плащания с кредитни карти?

Да, приемаме. Можете да заплатите поръчаните от Вас вина както с дебитна, така и с кредитна карта.

6. Как да заплатя с карта?

Плащането онлайн се извършва с лична кредитна/дебитна карта или карта на вашата фирма – при безопасни условия. Приемат се следните кредитни и дебитни карти:

Маестро, Visa (всички типове), MasterCard (всички типове), AMEX, Diners Club; а при директни плащания с кредитни карти: Maestro, Visa (всички типове), MasterCard (всички типове).

7. Как да заплатя с ePay.bg Микросметка?

За да заплатите, чрез ePay.bg Микросметка, е необходимо да имате регистрация в сайта на ePay.bg.

8. Как да заплатя чрез B-Pay?

За да използвате този метод на разплащане е необходимо само да разполагате с кода на seewines.com (60000) за B-Pay и уникалния Ви 10 цифрен номер на плащане.

От B-Pay меню на банкомат последователно избирате: меню "Други Услуги " > меню "B-Pay" > Въвеждате код на търговец – 60000 > Въвеждате 10-цифрения код за плащане на поръчката. Когато въведете изискваните допълнителни данни, на екрана се извежда информация с името на SeeWines.com, кратко описание на плащането, дължимата сума и наличността по сметката Ви преди плащането. На този екран се потвърждава и плащането - чрез въвеждане на ПИН код на картата.

9. Колко бързо се отразяват B-pay плащанията?

Ако плащането е преминало успешно, системата на B-Pay автоматично ще ни извести, плащането ще бъде заверено в реално време и нашият екип ще пристъпи към обработка на поръчката Ви.

10. На всеки банкомат ли мога да заплатя посредством B-Pay?

Не. Тук можете да намерите информация за списъка на B-Pay банкоматите: https://www.epay.bg/?page=front_wiki&p=b-pay_atm

11. Как да заплатя на каса на Easypay?

Плащането се осъществява само посредством 10-цифрен код представен на каса на Easypay.

12. Как мога да получа фактура?

Ще получите фактура към всяка поръчка подадена към нас. Ако желаете да получите фактура издадена на името на юридическо лице, моля впишете данните на юридическото лице в забележки към поръчката.

13. Как мога да получа оригинал на фактурата?

Фактурата се изпраща заедно с Вашата поръчка по предпочитания от Вас начин: по електронен път на имейл при закупуването на продукти или услуги предоставяни онлайн (като например електронни гифт карти) или по куриер, приложена в пакета с вашата поръчка.

Начини на доставка

1. Доставяте ли извън пределите на България?

Съжаляваме, но към момента доставяме само на територията на Република България.

2. Доставяте ли в цялата страна?

Извършваме доставки на вино почти в цялата страна, с изключение на много малки населени места. Списъчен лист на населените места, в които доставяме, ще откриете тук.

3. С коя куриерска фирма работите?

За територията на страната поръчаните през нашия онлайн магазин вина се доставят с куриерска фирма Спиди. Изключение прави гр. София, където доставката се извършва и от наш куриер.

4. Мога ли да получа пратката си чрез друг куриер?

По Ваш избор по време на поръчката можете да предпочетете доставката да се направи от друга куриерска фирма (моля, впишете в забележки), като в този случай куриерските разходи са за Ваша сметка и спрямо тарифата на съответния куриер.

5. Колко ще ми струва доставката?

Стандартната доставка е безплатна при поръчки над 89.00 лв. В противен случай се заплаща сумата от 4.90 лв. за град София и 6.90 лв. за останалата част от България.

Експресна доставка до 2 часа от вашата поръчка е налична само в рамките на град София до 22.00ч. всеки ден от понеделник до петък и е на стойност от 8.90 лв.

6. Как мога да проследя доставката на моята поръчка?

Бихте могли да проследите статуса на пратката посредством номера на товарителницата, с която пътува тя, на нашия телефон 0700 20 202 или в съответната куриерска фирма, извършваща доставката.

7. Има ли риск да получа счупени бутилки с вино в моята поръчка?

Вашият пакет с вино пътува в специална опаковка, която обезопасява продукта, а при нужда и със застраховка! Моля, ако установите при получаването, че пакетът е с нарушена цялост или е навлажнен, не приемайте пратката преди да поискате опция „преглед на пратката“ от куриера. В случай, че установите счупване или липса, моля уведомете ни на телефон 0700 20 202, преди да приемете пратката и попълнете бланка за рекламация на куриерската услуга. Последната трябва да Ви бъде предоставена от куриера.

8. Какъв е срокът за доставка?

Срокът за доставка зависи от наличността на избраните продукти. Точното време на доставка за всеки продукт ще откриете на продуктовата страница на съответния продукт.

Доставките за гр. София се извършват в работни дни от 9:00 до 17:00 ч, в удобен за Вас часови диапазон! Можем да доствим винената Ви пратка в рамките на часове! Попитайте за възможността на телефон 0700 20 202.

Графикът за изпълнение на доставки в страната можете да видите тук.

9. Доставяте ли през уикенда?

Към момента не доставяме само в неделя и по време на официални празници. Съботните доставки се извършват от куриерска фирма Спиди, в зависимост от населеното място.

Връщане и замяна

1. Мога ли да върна продукт/и закупени от Сийуайнс Логистикс ЕООД?

Да. Можете да върнете вече закупена стока в рамките на 14-дневния законово установен срок - в случай че не е нарушена цялостта на опаковката на закупените стоки. За повече информация вижте Условията за ползване.

2. Как мога да върна продукт/и?

За да върнете продукти, закупени от Seewines.com, моля попълнете формуляра по-долу и върнете стоките заедно с него на адрес:

Получател: Сийуайнс Логистикс ЕООД

София, бул. България № 106, вх. Д, ап. 9.

3. В какъв срок възстановявате сумите за върнати продукти?

Възстановяването на сумите по върнати продукти се осъществява в рамките на 14 дни от датата на получаване на върнатата пратка. Възстановяването на сумата става по банковата сметка, която сте посочили във формуляра за връщане на продукти.

4. Приемате ли рекламации?

Рекламации (за дефекти във виното, като например тапа) се приемат в рамките на 30 дни след закупуване на продукта.

Гифт Карта

1. Как да подаря Гифт Карта?

Когато искате да подарите Гифт карта на Ваш близък или приятел имате две възможности. Едната е да поръчате картата с доставка до Вас, ако искате лично да му я подарите. Другата е да попълните неговите данни за доставка, за да му я изпратим ние.

2. Как изглежда и какво съдържа Гифт Картата?

Самата Гифт Карта представлява пластика със стандартни размери за портфейл. На лицевата страна на лилав фон пише „Gift Card” и логото на SeeWines. На гърба се намират имената на реципиента, валидността, кодът за отстъпка и вашето персонализирано послание към него. Пластиката, от своя страна, се намира в малка и елегантна кутия с логото на SeeWines.

3. Как реципиентът може да използва своята Гифт Карта?

Реципиентът на Гифт Картата минава през стандартната процедура за пазаруване от секция „Винен магазин“ в онлайн магазина www.seewines.com. При достигането му до виртуалната количка с продукти той трябва да въведе своя код за отстъпка в полето „Въведете промо код“ и след това да натисне бутона „Активирай“.

4. Може ли сумата от Гифт Картата да се използва за няколко отделни поръчки?

Не. Кодът за отстъпка, който се намира на Гифт Картата, може да се използва само за една покупка и ще намали стойността на поръчката със същата стойност, с която е поръчана Гифт Картата

5. Какво става, ако стойността на поръчката на реципента е ПО-МАЛКА от отстъпката на неговата Гифт Карта?

В този случай разликата НЕ СЕ запазва за следващата поръчка, осребрява или връща. Затова съветваме реципиентите на Гифт Карта да използват своя код за отстъпка при поръчки с равна или по-голяма стойност от тази на отстъпката си.

6. Какво става, ако стойността на поръчката на реципиента е ПО-ГОЛЯМА от стойността на Гифт Картата?

В този случай реципиента ще трябва да заплати разликата.