BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Шато Рюсек, Ле Карм дю Рюсек, Сотерн, Бордо
Les Charmes de Rieussec

Шато Рюсек, Ле Карм дю Рюсек, Сотерн, Бордо

Шато Рюсек
Истински пример за това какъв трябва да бъде характерът на едно десертно вино. Изключително гладък и балансиран вкус с приятна жива киселинност във финала.
  • 750 мл
  • 2008
  • Алк. %: 13.5
59,00 лв.
Неналичен
Les Charmes de Rieussec
Шато Рюсек, Ле Карм дю Рюсек, Сотерн,
2008

Chateau Rieussec

През 18 век, винарната е принадлежала на монасите Кармелити. След Френската революция сменя няколко собственика. Важната година е 1984, когато е придобита от Domaines Barons de Rothschild (Lafite). Последвалите инвестиции в производството и насажденията чувствително повишават качеството. Лозите са на средна възраст от 25 години. Засадени са с 90% Semillon 7% Sauvignon Blanc и 3% Muscadelle върху почва от чакъл, пясък, глина, и варовик. Както повечето големи производители на Bordeaux в Sauternes, събирането на реколтата се прави на етапи и може да трае 6 до 8 седмици. Това се определя от степента на зрялост и количеството ботритис (благородна плесен) на гроздето. Сортирането става още на полето, а не във винарната. От 1997 цялата винификация се извършва в бурета от френски дъб на малки серии.

Благой Кузмански
Les Charmes de Rieussec е второто вино на Château Rieussec, с 85% Семийон и 15% Совиньон Блан. Аромат на зряла праскова, цитрусови нотки и мед, с елегантна текстура и невероятна свежест, препоръчвам това десертно вино с “Поширани праскови с портокалов шербет” или сирене Рокфор.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество