BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Merlot "Fihl" DOC
Merlot Fihl DOC

Merlot "Fihl" DOC

Peter Dipoli
Fihl е древното име на град, намиращ се северно от Egna. В силни години като 2015 Мерлото се бутилира самостоятелно. Изключително лимитирана серия, заслужаваща специално внимание - това е вино с изявена свежест, мекота и пивкост.
  • 750 мл
  • 2015
  • Алк. %: 13
39,90 лв.
29,90 лв.
В наличност
Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Merlot Fihl DOC
Merlot "Fihl" DOC
2015

Peter Dipoli

Peter Dipoli е талант от новото поколение винари. След задълбочени проучвания той определя високите и стръмни хълмове на Alto Adige като идеални за правенето на комплексни и богати червени и бели вина с потенциал за стареене. През 1978 година семейство Dipoli закупуват 1,2 ха лозе в Penon. Това е селце в област Alto Adige, северна Италия. Peter изкоренява местния червен сорт и засажда Sauvignon Blanc. На тази височина гроздето зрее по-дълго и се развива по-добре, като запазва свежи киселините, които му позволяват да старее в бутилка. Разбира се, тези усилия се изплащат, защото неговия Voglar - 100% Sauvignon Blanc, раснал на почти отвесни хълмове и отлежал в акациеви бъчви, е букет от разкошни екзотични плодове и богата минералност. Когато Peter открива плот в региона с по-мек климат и глинести почви, той повтаря успеха на бялото си вино с Merlot и Cabernet Sauvignon. Това е една винарна с ярко бъдеще пред себе си, благодарение на вината със собствен характер, които произвежда.

Николета Дикова
Алпийският климат на област Алто Адидже дава едни от най- елегантните и стилистично изчистени вина в Италия. Лозето от което се прави виното Fihl e 0,4 хектара, засадено с Мерло, намира се в местността Villa ( Egna) в непосредствена близост до избата на Peter Dipoli. Ферментира в стоманени съдове и отлежава в бъчви и бетонови съдове за около 4 месеца. Мерлото, със своя мек плодов характер и обли танини е сорт, който лесно се харесва и лесно изкушава. Fihl е вино в което се търсят свежест, мекота и пивкост.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.