BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Le Pergole Torte
Le Pergole Torte

Le Pergole Torte

Montevertine
Една истинска класика от лозята Le Pergole Torte, създадени още през 1968 година и с площ едва 2 ха. Дълъг е пътят на виното, докато достигне до Вас - 1 година отлежава в големи Славонски бъчви, 6 месеца във Френски бъчви и още 1 година в бутилка.
  • 164,00 лв.
  • 2014
  • Алк. %: 13
164,00 лв.
В наличност

Остават само 5 броя!

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Le Pergole Torte
Le Pergole Torte
2014

Montevertine

Montevertine се намира в сърцето на хълмовете Chianti, в общността на Radda. През 1967 г. Серджо Манети, закупува Montevertine тогава все още ваканционна къща, засажда едва два хектара вино и превръща Montevertine в малка изба. Въпреки че в началото идеята е да се произвежда вино в малки количества, след като първата реколта през 1971 г., е представена на Vinitaly във Верона и печели моментален успех, Серджо е толкова ентусиазиран, че напуска бизнеса си с производство на желязо и започва разширяване на винарната. Понастоящем общата площ на лозята обхваща приблизително 18 ха разпределени в няколко области, като всички са засяти единствено с местните сортове Sangiovese, Canaiolo and Colorino.

Николета Дикова
За нас е чест да представим, за първи път в България, едно от легендарните вина на Тоскана. Le Pergole Torte е квинтесенция на тероара на Radda в Chianti. Вино с неповторима комплексност, финес и класа, Санджовезе в своята най-благородна форма, способно да отлежава и да се развива във времето. Реколта 2014 имаше хладно и дъждовно лято. Благодарение на прекрасния септември, обаче, даде едно забележително вино, с по-леко и фино тяло, по-нисък алкохол и по- малка концентрация в сравнение с класическите реколти, но с изключителен финес и елегантност.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.