BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Riesling Trocken
Rebholz Riesling

Riesling Trocken

Weingut Rebholz
Ризлингът за това вино идва от собствени лозя - свеж и лек с изразени плодови аромати и вкусове. Характерен за региона Пфалц, този ризлинг е сух с подчертани цветисти нотки.
  • 750 мл
  • 2016
  • Алк. %: 11.5
33,00 лв.
В наличност

Остават само 3 броя!

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Rebholz Riesling
Riesling Trocken
2016

Weingut Rebholz

Hansjörg и Birgit Rebholz правят вино, вече три поколения, в южната част на район Пфалц, втори по големина винарски район в Германия. Някога, това са били вина само за вътрешна консумация, в семейството. В южен Пфалц, където се намира имотът, варовиковите почви доминират. В лозята се отличават три отделни тероара. На лозето Im Sonnenschein (на слънце), има Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc и по-малко Pinot Gris, както и местните специалитети Gewürztraminer и Muskateller. Kastanienbusch (кестенови гори обграждат парцела) - богатата на желязо, добре дренирана почва, произвежда вина с голяма концентрация. Това е един от най-добрите сухи Ризлинги, не само в Германия… Най-старото лозе е Albertsweiler Latt, в Albersweil и е било засадено с Gewurztraminer през 1947 година. Лозята са на перголи, защото, по това време дядото на Hansjorg вярва, че районът е подобен на Тоскана. 22-та хектара на имота се отглеждат биодинамично.

Николета Дикова
Всеки момент е добър за пиене на Ризлинг, особено лятото и особено когато става дума за фантастичните вина на семейна изба Rebholz! Вината на този малък производител от регион Пфалц са с ярък характер и забележителен потенциал за отлежаване и развитие. Този сух, нискоалкохолен Ризлинг (само 11,5) е не само завладяващо фин и елегантен, но и бидейки толкова лек на градус, можете лесно да изпиете бутилка сами.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество
91
91


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.