BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Santorini Barrel
Santorini Barrel

Santorini Barrel

Domaine Sigalas
Асиртико е най-удивителното бяло грозде в Гърция, обхващащо около 70% от лозовите масиви. Вулканичните почви на Санторини придават на виното добра минерализация. Ферментира във френски дъбови бъчви и отлежава върху фините утайки за 6 месеца.
  • 750 мл
  • 2016
  • Алк. %: 14
59,00 лв.
В наличност
Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Santorini Barrel
Santorini Barrel
2016

Domaine Sigalas

Санторини е един от островите в групата на Цикладите, разположен в южната част на Егейско море. Лозарството и сортовете, отглеждани там, са древни като земята им. Вулканичен катаклизъм около 1600та година преди Христа почти унищожава острова, но му дава уникална пореста вулканична почва, която задържа вода и позволява на гроздето да издържа на високите летни температури. Лозята остават незасегнати от световната епидемия от филоксера от края на 19 и началото на 20 век и повечето са на над 50-годишна възраст. Парис Сигалас е най-големият производител на острова, а мнозина го наричат и най-големия производител на бели вина в цяла Гърция. Той също така е всепризнат майстор на сорта и виното Assyrtiko. Въпреки че винарната е оборудвана с най-нови технологии за производство, философията тук е, че виното се произвежда в лозето, а не във винарната.

Мария Стоева
Различен подход към местния свеж гръцки сорт Асиртико с винификация в бъчви, които са много добре интегрирани и допринася за добрия потенциал за отлежаване на виното

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.