BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Вино
  3. Совиньон Блан "Воглар", Алто Адидже
Sauvignon Voglar

Совиньон Блан "Воглар", Алто Адидже

Диполи
Voglar е старото име на района, в който се намира лозовият масив. До 1991г. на това място се е отглеждал местен червен сорт Schiava, след което е заместен от Совинон Блан. Виното разкрива букет от аромати и има плътна, обемна структура.
  • 750 мл
  • 2015
  • Алк. %: 14
44,90 лв.
В наличност

Остават само 11 броя!

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Sauvignon Voglar
Совиньон Блан "Воглар", Алто Ад
2015

Peter Dipoli

Peter Dipoli е талант от новото поколение винари. След задълбочени проучвания той определя високите и стръмни хълмове на Alto Adige като идеални за правенето на комплексни и богати червени и бели вина с потенциал за стареене. През 1978 година семейство Dipoli закупуват 1,2 ха лозе в Penon. Това е селце в област Alto Adige, северна Италия. Peter изкоренява местния червен сорт и засажда Sauvignon Blanc. На тази височина гроздето зрее по-дълго и се развива по-добре, като запазва свежи киселините, които му позволяват да старее в бутилка. Разбира се, тези усилия се изплащат, защото неговия Voglar - 100% Sauvignon Blanc, раснал на почти отвесни хълмове и отлежал в акациеви бъчви, е букет от разкошни екзотични плодове и богата минералност. Когато Peter открива плот в региона с по-мек климат и глинести почви, той повтаря успеха на бялото си вино с Merlot и Cabernet Sauvignon. Това е една винарна с ярко бъдеще пред себе си, благодарение на вината със собствен характер, които произвежда.

Благой Кузмански
Лудостта по Совиньон Блан е напълно разбираема, имайки предвид колко свеж, игрив и разбираем е той! Тук, обаче, ви предлагам Совиньон, който показва едно различно лице, а именно комплексност, дълбочина и развитие в бутилка!
Николета Дикова
Считан за една от най- добрите Совиньони в Италия, Voglar на малката семейна изба Петер Диполи ще ви впечатли със своята хармония и качество. Алпийският тероар на Алто Адидже придава на виното свежест и елегантност, а отлежаването в големи бъчви: заоблено, сочно тяло. Носът е комплексен и многопластов, а потенциалът за отлежаване-дълъг.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.