BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Сира Спешъл Сингъл Барел
Сира Сингъл Барел

Сира Спешъл Сингъл Барел

изба Братанов
В хода на отлежаването си от общо 32 месеца Сирата преминава последователно през 3 бъчви от различна дървесина. Тази комбинация от видове и обеми бъчви, от които българската нова, а другите - второ и трето зареждане, допринася за допълнителната комплексност и структура на виното.
  • 750 мл
  • 2013
  • Алк. %: 14.5
45,00 лв.
Неналичен
Това вино не е налично в момента.

Това вино не е налично в момента.

Сира Сингъл Барел
Сира Спешъл Сингъл Барел
2013

изба Братанов

Семейната изба Братанов се намира край с. Шишманово, Южен Сакар. В периода 2006 – 2008 г. засаждат 24 хектара собствени лозя с класическите сортове Мерло, Сира, Каберне Фран, Шардоне, както и с местните Рубин и Тамянка, за да възстановят наследствена лозаро-винарска традиция след 50-годишно прекъсване. Теренът е разположен върху слънчеви хълмове, а преминаващата наблизо река Марица и проникващите по течението й ветрове от Егейско море оформят почти средиземноморски климат. В избата витае експериментаторски дух, използват се различни методи за винопроизводство и не се страхуват да използват спонтанна, “дива” ферментация. От 2015та година главен енолог в избата е завършилата в Дижон, Франция, млада еноложка Мария Стоева, която съвместно със собствениците се фокусира върху вина, които максимално отразяват характеристиките на тероара и притежават силна индивидуалност.

Мария Стоева
Едно от ексклузивните вина в нашата селекция в много лимитирана партида - характерна изява на сорта Сира от много добра реколта. Това вино отлежава в 3 различни по обем и произход бъчви в продължение на две години и половина. Разкрива изключителен потенциал, комплексност с плодови, подправкови аромати и добра структура, оставящи незабравим и дълъг послевкус.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество
91
91


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.