Вега Сицилия Унико 2010

Изчерпана наличност
Арт.№ 1797

Реколта 2010 на Унико е купаж от 90 % Темпранийо и 10 % Каберне Совиньон. Към днешен ден виното е развило уникално богатство от аромати - кутия с пури, кожа, минералност, трюфели, азиатски подправки и полуконфитюрени къпини, както и впечатляващ интегритет между структура и ароматна наситеност. Освен това все още свежия плодов фон и елегантност, в комбинация с солидните слоеве аромати и меки танини очертават интригуваща бъдеща еволюция в бутилка. Маниерът на производителя е при серията Unico да се търси създаване на вино - кулминация, което представлява съвкупност от най - атрактивните характеристики на испанските вина от региона. Метода, чрез който се достига този израз е купажиране на вина от различни реколти, докато се достигне търсения облик и качества, които да превърнат конкретното Unico в емблема на Испанското, а и световното вино.

Алк. 14.5%

Регион

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Мед Мед
 • Касис Касис
 • Дим Дим
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Вега Сицилия

Вега Сицилия

Bodegas Vega Sicilia е испанска винарна, разположена в Ribera del Duero. Основана е през 1864 г. от Don Eloy Lecanda y Chaves, испански винар, обучен в Бордо, Франция, който засажда освен типичните местни Темпранийо и др, но също и Каберне Совиньон (почти 25% от насажденията) и Мерло, които и до днес се използват във вината. Vega Sicilia разполага с около 1000 декара лозя, много от които са на повече от 100 години и естествено с много нисък добив - често по-малко от 250кг от декар. Освен ниските добиви, друг необичаен факт за Vega Sicilia е склонността й да задържа реколти и да ги отлежава доста дълго, докато не получи търсения стил - понякога в продължение на десетилетия. Така например през 1991 г. излизат две реколти - от 1968 г. и от 1982 г., отлежали съответно 23 и 9 години. Unico е фирменото вино на Vega Sicilia, Gran Reserva, която отлежава поне 10 години, понякога дори 15, преди да излезе на пазара. От 1982 г. винарната е собственост на семейство Алварес, притежаващи още две изби - Alión в съседство с Vega Sicilia за производство на вина в по-модерна стилистика и Pintía в регион Торо.

Всички от този производител
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю