BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Vermentino DOC
Vermentino DOC

Vermentino DOC

Фатория Сарди
Това и всички вина произвеждани във Fattoria Sardi спадат към DOC Colline Lucchesi, една от най-старите деноминации в северна Тоскана. Ферментацията е спонтанна, а когато тя приключи, виното отлежава върху фините утайки в продължение на 4 месеца.
  • 750 мл
  • 2018
  • Алк. %: 12.5
24,90 лв.
Неналичен
Това вино не е налично в момента.

Това вино не е налично в момента.

Vermentino DOC
Vermentino DOC
2018

Fattoria Sardi

Винарната е в северозападната част на Тоскана. Фамилията Sardi е собственик, повече, от двеста години. От трийсетте години на 20-ти век става много популярна с трапезните си вина. Днес, Мatteo Giustiniani и съпругата му Mina управляват и правят вино в семейното имение. Недалеч от морето, в подножието на планини, разположен между две реки, този тероар е специален, и нетипичен за Тоскана. През август и септември нощите стават хладни, а дните остават топли, което е важно за свежестта и аромата на виното. Различните парцели имат изложение от югоизток до югозапад, по хълмовете почвата е глинеста с добра структура. Районът е бил част от империята на Наполеон и отдавна отглежда класическите френски сортове Мerlot и Cabernet Sauvignon заедно с местните Sangiovese, Colorino, Trebbiano, Vermentino, Ciliegiolo. Вината на Fattoria Sardi са винаги свежи с мека, ненатрапчива структура. Имат отлично 100% Vermentino, а розето е откровение.

Благой Кузмански
Интересът към този сорт нараства и става все по-познат. Намира се предимно в Пиемонт, Лигурия, о. Сардиния и разбира се – Тоскана. Fattoria Sardi е малък семеен производител, който отглежда лозята си биодинамично и това Верментино е вино, което ще освежи дните ви и ще ви накара да замечтаете за зелените поляни в Тоскана.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.