BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Gruner Veltliner Federspiel Terrassen
Gruner Veltliner Federspiel

Gruner Veltliner Federspiel Terrassen

Domaine Wachau
Избрано заради специфичния микроклимат, при който се отглежда, гроздето придава своя неповторим характер на виното. Сочен плод и леки билкови нюанси, типична минералност, за лозята от които произлиза гроздето, се долавя във вкуса.
  • 750 мл
  • 2017
  • Алк. %: 12.5
21,90 лв.
В наличност

Остават само 4 броя!

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Gruner Veltliner Federspiel
Gruner Veltliner Federspiel Terrassen
2017

Domaine Wachau

Долината Wachau е в Австрия, западно от Виена, по течението на Дунав. Близо 440 хектара лозя се отглеждат от членовете на този кооператив, което е 30 процента от цялата област Wachau. Тези лозя се намират на стръмни тераси, подсилени със стари каменни стени и са обявени за част от световното културно наследство. Известни имена като Achleiten, Kollmitz, Loibenberg и Tausend-Eimer-Berg са част от лозята на Domäne Wachau и го правят единствената винарска изба с вина от всички най-престижни места в региона. Domäne Wachau се стреми към най-високо качество и като член на асоциацията Vinea Wachau Nobils Districtus произвежда вина от категориите Steinfeder, Federspiel и Smaragd. Гроздето се добива от собствените им лозя и не се допуска закупуването на грозде, мъст или вино извън Wachau. Днес, винарната е един от десетте най-добри производители на бяло вино в Австрия.

Николета Дикова
Domaine Wachau е сред големите имена в австрийското вино, една от водещите и най-уважавани изби в страната. Gruner Veltriner Federspiel Terrassen който ви предлагам да опитате е вино с отлично съотношение цена/качество. Вахау е един от най-интересните винени райони в Австрия, гроздето за това вино се ражда в стръмни, скалисти терасирани лозя над река Дунав. Специфичният микроклимат на района дава вина със свеж плод и подчертана минералност. Ароматът е характерен за сорта с нотки на зелена ябълка, манго и специфичния за Грюнер Велтринера тон на бял пипер. Тялото е средно, финалът е дълъг и пикантен.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.