Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Home
 2. Wine
 3. Wine type
 4. Red wine
 5. Blends
 6. Sassicaia Tenuta San Guido
Sassicaia Tenuta San Guido

Sassicaia Tenuta San Guido 2015

In stock - delivery within 24 hours on working days for Sofia.
Art. # 3341

Първото грозде Каберне Совиньон е събрано на 10 септември при перфектни условия, с добиви малко по -ниски от средните. Както е обичайно за Тенута Сан Гуидо, плодът за Сасикая е внимателно пресован и ферментирал в неръждаема стомана, използвайки естествени дрожди. След малолактичната ферментация виното прекарва две години във френски дъб преди бутилиране. Това със сигурност е изключителна Сасикая, с пищен нос от зрели, черни и червени плодове с нотки на кедър и подправки. Цветът в никакъв случай не е тъмен (както често се случва със Сасикая), а впечатлението върху небцето е такова на контролирана сила, подкрепена от великолепна сладост и страхотна елегантност. Това е много уверено вино с истински авторитет и присъствие, започващо с великолепна атака от богат касис и зряла череша, последвана от кутия за пури и кожени нотки, и дълъг завършек на чубрица дафинов лист и минерални нотки. Небцето е перфектно структурирано, танините са оптимално узрели, кремообразни и с фина текстура, докато сочната киселинност също предполага, че това вино има много дълъг живот. 2015 година показва всичко, което бихте искали от Сасикая - и повече - заради печелившата комбинация от винопроизводство savoir -faire, тероар ​​от световна класа, стари лозови масиви и изключителна реколта. Безспорно едно зашеметяващо вино.

Profile

 • Fruit
 • Body
 • Dryness
 • Tanins
 • Freshness
 • Alcohol

Flavours

 • Cherry Cherry
 • Spices Spices
 • Black Currant Black Currant

Glass

Large glass for red wine

Serving Temperature

Room Temperature Room Temperature

Food pairing

 • Red Meats Red Meats
 • Raw Dried Meats Raw Dried Meats
 • Roasted Vegetables Roasted Vegetables

Maturity

Ready, but will keep

More about this product

Tenuta San Guido

Tenuta San Guido

The vineyards of Tenuta San Guido are located in several places around Bolgheri, with a total area of 75 hectares. The varieties grown are 85% Cabernet Sauvignon and 15% Cabernet Franc. with a total production of about 180,000 bottles per year. The world learned about this wine only in 1968, when it went beyond the family walls. In 1994, Sassicaia received its own DOC status (Bolgheri Sassicaia DOC), the only single estate wine in Italy with such a privilege.

All wines of the same producer
Tuscany

Tuscany

Тоскана е сред най-разнообразните и значими области за италианското вино, където се получава оптималната комбинация на местни и международни сортове, разположени на много различни тероари. През втората половина на ХХ век тя успя да измине пътя от невзрачно качество до създаване на ярки международни звезди като Sassicaia, Solaia и Ornellaia. Не случайно ги наричат Супертоскански (Supertuscan) заради невероятните им ароматни и вкусови характеристики, съчетани с потенциал за отлежаване. Погледната на картата, Тоскана прилича на лозов лист в сърцето на Апенинския полуостров. Тя е границата между силно индустриализирания Север и селскостопанския Юг на Италия. Дели се на девет отделни провинции: Арецо, Флоренция, Гросето, Ливорно, Лука, Маса-Карара, Пиза, Пистоя и Сиена, кръстени на главните градове. Колкото и да е различна Тоскана, като цяло климатът й е средиземноморски с много слънчеви дни в годината. Почвите са основно съставени от глина, пясък и варовик. Шейсет и осем процента от релефа на областта е описан като хълмист. Сортовете, които са най-разпространени, са санджовезе (абсолютен лидер и безкрайна гордост за местните), канайоло, малвазия, требиано, каберне совиньон, каберне фран, мерло, шираз, верментино и чилиеджоло. Санджовезе (Sangiovese) вече се е превърнал в синоним на топвино от Тоскана, и макар сортът да е широко разпространен в Централна Италия, тосканският климат (който понякога е с доста мразовити зими) и богатите на калций варовиково-глинести почви се оказват най-гостоприемни за него. Санджовезе може да бъде богато и сочно, но освен това притежава добър потенциал за пресъздаване на специфичния за района тероар. Традиционно в областта го купажират с канайоло и с малвазия, а понякога и с требиано, но от 80-те години на XX век производителите, отдадени на идеята за суперпремиумни вина с принадлежност, го предпочитат 100% чисто. Това е залегнало и в класификацията на областта, според която високите категории DOC и DOCG толерират санджовезе като задължителен участник с над 85% в сортовия купаж. Ето защо не е чудно, че санджовезе владее лозята на Карминяно (Carmignano), Руфина (Ruffina), хълмовете около Винчи (Vinci), Кианти (Chianti) и Кианти класико (Chianti Classico), на юг около Монтепулчано (Montepulciano) и Монталчино (Montalcino). Броят на насажденията за един хектар е 3500 - 4000 за старите лози и 6000 - 10 000 за новите.

More wines of this region
Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

This is probably the most famous red wine grape variety on Earth - a natural crossing between Cabernet Franc and Sauvignon Blanc. From its origins in Bordeaux, this vine has successfully spread to almost every wine growing country in the world. Cabernet Sauvignon wines always demonstrate a handful of common character traits: deep color, excellent tannic structure and aromas of black berries and spices.

More wines of the same variety

Customer reviews

No reviews available

Be the first to review