Free delivery over 119lv

Feudi di San Gregorio

Feudi di San Gregorio е олицетворение
 на енологичния ренесанс в Южна Италия. 
 

More

Feudi di San Gregorio

Feudi di San Gregorio е олицетворение
 на енологичния ренесанс в Южна Италия. 
 

More
  1. Home
  2. Offers
  3. Feudi di San Gregorio
Filter
1 - 5 of 5 results

Feudi di San Gregorio е олицетворение на енологичния ренесанс в Южна Италия. Избата, която насърчава винената култура и преоткрива на средиземноморските вкусове. Работата с южноиталианските сортове грозде като Aglianico, Fiano di Avellino и Greco di Tufo, инвестирането в земята и във вековната традиция на винопроизводството в Ирпиния (старинното име наКампания), означава да се работи за бъдещето на едно уникално екологично наследство.  

Създадена през 1986 г. от две ирпински семейства, Feudi di San Gregorio води началото си от градчето Сорбо Серпико в провинция Авелино. Още от самото начало винарната се фокусира върху запазването на автентичните продукти с най-високо качество.  

Новата винарна е открита през 2004 г., отразявайки желанието на Feudi di San Gregorio да съчетае дългогодишните си традиции с футуристичен архитектурен проект.  

В проекта участват професионалисти с международна известност: японският архитект Хикару Мори и Масимо и Лейла Виниели, най-добрите представители на италианския дизайн в света и "автори" на етикетите на винарната.