1. Home
 2. Wine
 3. Wine type
 4. Red wine
 5. Други червени
 6. Арбоа Пулсар Амфора

Арбоа Пулсар Амфора 2019

In stock - delivery within 24 hours on working days for Sofia.
Art. # 3201

Ръчно бране на гроздето и след това поставяне на реколтата в 420-литрова амфора без използване на сяра. Мацерация за 3 месеца. След пресоване, се извършва кратко отлежаване от 3 месеца в Амфора с доливане. Бутилиране без използване на сяра и без филтриране. Леката аерация ще разкрие цялата чистота на плодовете на това вино: свежестта и яркостта, фината текстура и интензивността на ароматите.

Alc. 13%

Profile

 • Fruit
 • Body
 • Dryness
 • Tanins
 • Freshness
 • Alcohol

Variety

Пулсар

Flavours

 • Spices Spices
 • Small Black Fruits Small Black Fruits
 • Flowers Flowers

Glass

Large glass for red wine

Serving Temperature

Cellar temperature Cellar temperature

Food pairing

 • Raw Dried Meats Raw Dried Meats
 • Exotic Spices Exotic Spices
 • Roasted Vegetables Roasted Vegetables

Maturity

Ready, but will improve

More of the same producer

More about this wine

Бенедикт и Стефан Тисо

Бенедикт и Стефан Тисо

Вино, направено с любов и страст, поражда емоция ... Във виното можете да откриете личността и характера на тези, които са го направили, защото всеки жест, всяка операция, всяко решение имат своята важност. „Жизнената сила“ е така добре изградена, че ако говорим за естествени вина, няма да намерите две вина, които са еднакви никъде по света, за разлика от индустриалните вина, които са сходни. Индустриализацията на виното е краят на неговата идентичност, неговите нюанси, неговите характеристики, които са част от магията на бутилката. Работата, която вършим в нашата област, в известен смисъл е обобщение на всичко това. Изключителни тероари като Les Bruyères, La Mailloche, En Barberon, Curon. Опит за постигане на максимална експресия на тези тероари: нашите 35 хектара лозя се обработват в биодинамично лозарство (сертифицирано от Деметра), за да позволят на почвите да живеят, да имат грозде, недокоснато от химически продукти, да позволят естествени ферментации на дрожди, да намалете дозите сяра в избата. Това търсене на ароматно разнообразие ни накара да произведем 28 различни кювета, често тероар ​​по тероар, с много нововъведения, които отчитат невероятното разнообразие на лозята на Джура. Начинът, по който работим, изисква много усилия от страна на нашия екип. 15 души работят на пълен работен ден през цялата година, подпомагани от няколко студенти през лятото и през септември, от 50 жетвари. И накрая, имаме много нови проекти, от създаването на нови кювета до презасаждане на лозя като Clos de la Tour de Curon, без да забравяме желанието си постоянно да повишаваме качеството на вината, което е основната ни мотивация.

All wines of the same producer
Жура

Жура

Жура е малък лозарски регион в Източна Франция, който е отговорен за много традиционни и изключително интересни стилове вино. Регионът е притиснат между Бургундия на запад и Швейцария на изток. Характеризира се с пейзаж от залесени склонове и усукваща се топография на планината Жура. Лозята на Жура покриват малко над 1850 хектара (4570 акра), образувайки тясна ивица земя с размери близо 80 километра (50 мили) от север на юг. Общата площ непрекъснато се увеличава, но все още представлява по-малко от една десета от площта под лоза тук преди два века, преди филоксерата да унищожи лозята в региона. Варовиковите планини в региона са представителни за геоложките разработки, настъпили между 145 милиона и 200 милиона години. Почвите в този регион са основно от варовик и мергел. Вината на Жура се продават под пет основни наименования Най-важните от количествено значение са Арбоа и Кот дю Жура.

More wines of this region
Пулсар

Пулсар

Червен френски винен сорт грозде от лозарския регион Жура. Името му се използва главно около град Pupillin, но може да се появи на етикетите за вино в целият регион. Докато технически цветът на ципата му е тъмен, тя е и много тънка с ниски количества цветни феноли и произвеждат много бледо оцветени червени вина, дори с продължителна мацерация, но лесно може да се използва и за производство на бели вина. Поради това Poulsard често се смесва с други сортове с тъмна ципа или се използва за производство на леко оцветени розета. Освен това гроздето се използва за приготвяне на бели вина blanc de noir и пенливи кремани. Пулсар се среща почти ексклузивно в Източна Франция, в Жура между Бургундия и Швейцария, където се отглежда от 15-ти век. Поради своята гъвкавост и отличителните си флорални аромати, гроздето някога е било най-широко засажданият сорт грозде в региона, но поради различни лозарски проблеми и променящи се тенденции на пазара, броят му е намалял. Въпреки това,все още е вторият най-широко засаден сорт в Жура.

More wines of the same variety

Similar products

Customer reviews

No reviews available

Be the first to review