Безплатна доставка над 119лв

Инвестиционно вино - колекционерско

Инвестиционните вина са черешката на тортата в света на виното. Те са направени с много любов и внимание в най-добрите изби и най-престижните апелации, доказали се в продължение на столетия.

Прочетете повече

Инвестиционно вино - колекционерско

Инвестиционните вина са черешката на тортата в света на виното. Те са направени с много любов и внимание в най-добрите изби и най-престижните апелации, доказали се в продължение на столетия.

Прочетете повече
  1. Начало
  2. Вино
  3. Вид вино
  4. Инвестиционни вина
Филтър
1 - 35 от 35 резултата
hearth icon
Петрус 2017
Бордо, Франция
Мерло
13900,00 лв.
hearth icon
Петрус 2014
Бордо, Франция
Мерло
13500,00 лв.
hearth icon
Сасикая Тенута Сан Гуидо 2014
Тоскана, Италия
Каберне Совиньон
790,00 лв.
hearth icon
  • 92
Домен Дюжак, Море-Сен-Дени 2009
Бургундия, Франция
Пино Ноар
540,00 лв.
hearth icon
Шато Понте-Кане, Пойяк, Бордо 2015
Бордо, Франция
Каберне Совиньон
290,00 лв.
hearth icon
  • 92
Шато Палмер, Марго, Бордо 2007
Бордо, Франция
Каберне Совиньон
710,00 лв.
hearth icon
  • 94
Шато Понте-Кане, Пойяк, Бордо 2014
Бордо, Франция
Каберне Совиньон
290,00 лв.
hearth icon
  • 95
Шато Мутон Ротшилд, Пойяк, Бордо 2014
Пойяк, Франция
Каберне Совиньон
1089,00 лв.
hearth icon
  • 95
Шато Монроз, Сент-Естеф, Бордо 2014
Бордо, Франция
Каберне Совиньон
329,00 лв.
hearth icon
  • 93
Шато Понте-Кане, Пойяк, Бордо 2006
Бордо, Франция
Каберне Совиньон
310,00 лв.

Инвестиционните вина са черешката на тортата в света на виното. Продукт са на най-добрите изби и най-престижните апелации, доказали се в продължение на столетия. Не е учудващо тогава, че повече от половината произхождат от Бордо, а общият дял на Франция надвишава осемдесет процента. 

В тези скъпи бутилки наистина има изключителни вина, които се правят в изключително лимитирани серии. А дори да ги притежавате, ще се замислите сериозно преди да изпиете бутилка вино, която сте купили за 8,000 долара преди десет години и можете да продадете днес за 15,000 долара.  

Ограничен брой производители с правилното родословие и реноме за консистентно високо качество произвеждат ограничен брой вина - при това не всяка година. Светът е голям и по него има достатъчно хора, които нямат притеснения за цената, когато искат да поглезят страстта си, наслаждавайки се на най-доброто - в колекцията си или на масата. Формулата "ограничено предлагане / високо търсене" прави тези вина инвестиционни.  

Ние от Seewines, в стремежа си непрекъснато да разширяваме портфолиото и услугите, свързани с виното у нас, разполагаме със селекция от инвестиционни вина. Те са със 100% доказан произход и се съхраняват при най-добрите условия. Ако се интересувате, свържете се с нас и ние с удоволствие ще Ви помогнем да научите повече за това, как да започнете своя собствена инвестиционна колекция с вино.  

Защо да инвестирате във вино?
Инвестирането в качествено вино е нарастваща тенденция в световен мащаб, която продължава да се наблюдава и докато навлизаме в третото десетилетие на 21-ви век. Днес да инвестираш във вино е доста по-лесно, тъй като информацията е много по-широкообхватна и достъпна, а организации като Liv-ex например, както и други специализирани платформи за виноинвестиране следят, консултират и предоставят важни данни, услуги и търговска ефективност. Инвестицията във вино или иначе казано Fine Wine се нарежда сред алтернативните инвестиции, които дават възможност за диверсификация и сигурност на портфолиото на инвеститора-колекционер.

Как да инвестирате във вино?
Като всяка инвестиция, първото решение, което трябва да вземете, касае капитала, който можете да отделите. Второто важно решение е времето, за което можете да го отделите - добре е да се спрете поне на средносрочен план, а за по-добро оптимизиране на ефективността - най-добре би било да мислите дългосрочно. Ако сте от рисковите играчи, може да опитате и сам, но по-добре ще е да си намерите експерт-специалист в този вид инвестиции, който има достъп до данни и знания и ще може да ви съветва по-компетентно. Ще ви е нужно да проучите пазара, за да разберете кои са ключовите вина за постигане на максимална ефективност, какви са актуалните тенденции и възможности. Колекционерските и инвестиционни вина са скъпи като правило, затова трябва да се уверите, че бутилките, които купувате, са застраховани и правилно съхранявани, за да се запази и защити качеството и стойността. Бъдете винаги в такт с новините, за да сте информирани за ефективността и пазарните условия - по този начин лесно ще можете да вземете решение за подходящото време за излизане и така да оптимизирате възвръщаемостта  на  инвестицията си.  

В какво вино да инвестирате?
Както е необятен самият винен свят, така и възможностите за инвестиране във вино са с широки граници. Всичко зависи от реколтата, от производителя и от потенциала за стареене на виното. Но все пак има няколко основни момента, които могат да служат за първоначална насока на начинаещия колекционер-виноинвеститор.

Франция води класациите в това отношение и изборът на топ вина от Шампан обикновено са сигурна инвестиция. Те традиционно се радват на стабилен растеж на цените поради неизменно нарастващото търсене.  

Емблематичните вина на Бургундия са едни от най-ценните инвестиционни вина в света и продължават да бъдат ключов фокус за инвеститорите и колекционерите на вино. Бордо пък е другият френски регион, който се радва на инвестиционен интерес.  

В последните години все по-често внимание предизвикват и италианските супертоскански вина, както и най-добрите представители от Тоскана и Пиемонт, благодарение на засилващия се потребителски интерес към техния интересен профил и породеното от това разширяване на пазара.

Инвестиционни вина от Seewines
Seewines разполага със собствена колекция от инвестиционни вина - за повече и по-подробна информация, свържете се с нас по телефона или на имейл [email protected] и ние ще се постараем да отговорим на всяко Ваше запитване.