Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Монроз, Сент-Естеф, Бордо
Шато Монроз, Сент-Естеф, Бордо
 • 95

Шато Монроз, Сент-Естеф, Бордо 2012

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0166

Произведено във великолепните нови изби на Montrose, пленява с органолептични качества. James Suckling оценява виното с високите 94 точки. Виното е с добра дълбочина във вкуса, разкрива прецизен и енергичен финал.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Масло Масло
 • Зелени подправки Зелени подправки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Шато Монроз

Шато Монроз

Наречено от професионалистите в Bordeaux - Latour на Saint-Estèphe, Château Montrose има Second Cru Classé от 1855 и е от най-значимите винарни на Saint-Estèphe. Запознати с потенциала на тероара, Martin и Olivier Bouygue решават да предприемат огромна инвестиция за тотална модернизация на всеки етап на производството - от лозата до чашата. В резултат от 2006 година насам те правят изключително вино. Château Montrose разполага с 95 хектара в един плот, обърнат към устието на река Gironde, засаден с 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 6% Cabernet Franc и 2% Petit Verdot. Вината продължават традицията на “класическия” стил за тази апелация, с характерни наситеност и сила. Прочути с потенциала си за стареене, те все пак успяват да запазят и своя типичен финес.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю