Безплатна доставка над 119лв

Научете повече за нас

  1. Начало
  2. За нас

Seewines е магазин за вино и спиртни напитки. Разполагаме със собствен внос на качествени, различни вина, с помощта на които запознаваме нашите клиенти с богатството на винопроизводството в света и предлагаме нов начин на винопазаруване - онлайн и чрез месечен виноабонамент. Всички производители и вина, част от портфолиото ни, са специално подбрани и лично дегустирани от сомелиерите ни. Освен с богатото разнообразие от над 1500 артикула от повече от 250 производителя, можем да се похвалим и с факта, че представляваме уникални производители като Speri, Cupano, Montevertine, Gravner от Италия, Bruno Palliard от Шампан и много други малки, артистично-гаражни производители с ограничено производство.

Особено внимание заслужават селекциите ни от Бургундия, Шампан, Херес (мястото на шеритата), Италия с огромното й разнообразие от сортове и региони, Германия - царят на Ризлингите, Грузия с нейните вина в квеври и още, и още. А запалените виноценители със сигурност биха проявили интерес и към колекционерската ни секция с внимателно подбрани изключителни представители на Бордо, Бургундия, СуперТоскана, САЩ, Чили. Всички вина са на склад в България, в който стриктно поддържаме оптимални условия за съхранение с режим на контрол на влагата и температурата. Това ни позволява да реагираме на всяко запитване и да доставим поръчка в рамките на до два дни в цяла България. Доверете ни се и започнете Вашето винопътешествие с нас - днес!

Екипът

Юлия Костадинова
Юлия Костадинова
Главен сомелиер

Дамата в нашият екип е Юлия Костадинова, която вече 20 години работи във винения бранш в България. Лектор, обучител, винен автор, редактор, професионален дегустатор и телевизионен водещ – всичко това, заедно с огромната й любов и любопитство към виното, я превръщат в едно от известните имена във винения бранш у нас. Кариерата й започва като винен автор и редактор в първото гурме списание в България – Бакхус, след което тя става съосновател на електронната медия DiVino.bg и списание DiVino. Проектите на медията са широко известни на всеки ценител на божествената напитка – от най-голямото изложение за български вина DiVino.Taste, през редица други събития и изложения, посветени на виното, до престижната класация DiVino TOP50. Юлия е доказан професионалист с богат опит, член е на редица дегустационни комисии в едни от най-важните конкурси за вино и спиртни  напитки в света, пътувала е много и въпреки това казва, че все още има много да учи, защото както обича да казва „колкото повече знаеш, толкова повече разбираш, че нищо не знаеш“

Асен Милушев
Асен Милушев
Сомелиер DipWSET

По образование всъщност Асен е инженер, а преди да открие виното, работи дълги години в обкръжението на германски колеги, откъдето вероятно произтича и слабостта му към сорта ризлинг. При едно пътуване до Мендоса в Аржентина бива поразен от “вируса на виното”, в резултат на което бавно и постепенно то се превръща първоначално от любопитство в хоби, после в страст и накрая в професия. Впечатленията от винените си пътешествия до Калифорния, Канада, Южна Африка и Европа решава да подплати и със систематизирани и задълбочени знания. Преодолява първо WSET ниво 3 в Лондон, а после отново там изкачва и най-високото четвърто стъпало - WSET Diploma. Твърдо убеден е, че другата му страст - пътуванията, естествено свързани с посещения на винени региони, са най-лесният и сигурен начин да станеш ценител на виното.