Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Мутон Ротшилд, Пойяк, Бордо

Шато Мутон Ротшилд, Пойяк, Бордо 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 0025

Вино произведено в едно от най-забележителните френски шата, разкриващо уникаленият характер на тероара. Резултат от модерни технологии и дългогодишни традиции във винопроизводството. Едно изключително вино!

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Шато Мутон Ротшилд

Шато Мутон Ротшилд

Това е едниствената винарна Premiere Grand Cru, която от времето на историческата класификация през 1855 е собственост на едно семейство - Rothschild. С изключителна отдаденост и упоритост те създават най-известните и скъпи марки вино в света и успяват да бъдат винаги напред и да разчупват догми и стадарти. Първи нарушават системата на негосиантите, които изкупуват виното на бурета, бутилират и продават, като затварят процеса и лично поставят герба си на всяка бутилка. През 1973 променят класификацията си на Premier Cru Classé, което не се е случвало от създаването й преди повече от 100 години. Всичко в Mouton - от подрязването на лозята до бутилирането на вината - се извършва само от най-добри специалисти, които, в повечето случаи, са от няколко поколения на една и съща позиция. Най-големият масив е засят с 80% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 3% Cabernet Franc и 1% Petit Verdot. Mouton Rothschild е най-пищният стил вино сред елитните пет Premier Cru Classé, с плътна текстура, екзотична индивидуалност и потенциал за развитие десетилетия напред. Два пъти Winique.

Всички от този производител
Пойяк

Пойяк

Пойяк комуна, разположена между Сен Естеф и Сен Жулиен на полуостров Медок в Бордо, е дом на някои от най-известните и скъпи в света червени вина, произведени предимно от сорта Каберне Совиньон. Звездната репутация на региона се основава не само на високото качество вина, но и на успеха им на международните пазари. Тук се намират три от първите пет производителя в Класификацията на Медок от 1855 г. (класация на най-добрите винарски имоти в Бордо); Мутон Ротшилд, Лафит Ротшилд и Шато Латур. Като цяло тероарът на Pauillac варира повече, отколкото би могло да се очаква на площ от само 23 квадратни километра (9 квадратни мили), където земята близо до бреговете на устието на Жиронда с най -добрите места за лозя се издига и пада с максимум 30 метра (100 фута). След стотиците реколти, винопроизводителите са усвоили до съвършенство начина да изразяват типичните характеристики за тероара. Вината от Пойяк са често описвани с нотки на касис, кедър, ситни черни плодове и землисти нюанси. Възможността за дългото им отлежавани ги прави част от историята и несъмнено година след година оставят следа във виненият свят.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю