Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Леовил Пойфере, Сен Жулиен, Бордо

Шато Леовил Пойфере, Сен Жулиен, Бордо 2011

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 0168

По време на винификацията и при създаване на купажите участва Michelle Roland - този факт е един от гарантите за високо качество и изискан стил на виното. Усещането във вкуса е много плътно и богато, танините са с копринена мекота.

Алк. 13.7 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ядки Ядки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Шато Леовил Пойфере

Шато Леовил Пойфере

Chateau Leoville Poyferre започва модерната си история през двайсетте години на миналия век, когато става собственост на семейство Cuvelier. Те, както много други собственици на шата, започват през 1804 като негосинати. Голяма промяна носи започналата от Didier Cuvelier през 1979, почти, давайсетгодишна програма за презасаждане на лозята. 60-те хектара лози в Saint Julien са засадени с 68% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 5% Cabernet Franc и 2% Petit Verdot. Виното на Leoville Poyferre предлага богат на зрели плодове и мека сила стил. Аромати на касис, подправки, трюфел и тютюн в комбинация с чувствена и богата структура са специфични за това вино. От 2000 година насам, Leoville Poyferre поддържат стабилно и високо качество. На практика имат толкова много прекрасни реколти, че е трудно да се направи избор. Може да му се радвате и докато е по-младо, но с няколко часа декантиране, а най-добре да изчакате да минат 10-15 години от бутилирането.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю