Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Десертни вина
 5. Гевюрцтраминер 0.375мл. (десертно)
Гевюрцтраминер 0.375мл. (десертно)

Гевюрцтраминер 0.375мл. (десертно) 2011

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0252

Гевюрцтраминер е ароматен сорт, който добре изразява тероарните специфики. Лозовите масиви са разположени на хълма Pressano и са на средна възраст 20 години. С цел запазване на лека сладост, ферментацията на част от виното се спира предварително.

Алк. 13.5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Роза Роза
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Тропически плодове Тропически плодове

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Десерти Десерти
 • Бели меса Бели меса

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Ческони

Ческони

Винарна Cesconi е семеен имот с великолепна лозаро-винарска традиция, вкоренена в историята и усъвършенствана в хълмовете на Пресано. За последното десетилетие четиримата братя Cesconi и техният баща са постигнали много. Днес те правят някои от най-впечатляващите бели вина в Италия. Малко по-интензивни и ароматизирани са от тези на район Фриули, но и малко по-леки. Всички техни лозя се отглеждат по биологичен начин. Няма "рецепта" за винопроизводството, казват братята, трябва да дадете възможност на природата да интерпретира всяка реколта и лозе.

Всички от този производител
Алто Адидже

Алто Адидже

Alto Adige (или Sudtirol за немскоговорящите две трети от жителите му) е разположен в Северна Италия и граничи с Венето на изток, Ломбардия на запад и регион Тирол на Австрия на север. Простирайки се до 47 градуса северна ширина и надморска височина над 3050 метра, Алто Адидже е регион с топографски и климатични крайности. Основните лозарски зони в региона следват долината на река Адидже от Мерано на север до Трентино на юг и са засадени както в дъното на долината, така и по склоновете й, много от които са невероятно стръмни. Повечето вина от този регион, се произвеждат от кооперации, които поради необходимостта от ефективност при прибиране на реколтата, винопроизводството и търговията са станали известни с постоянно качество и надеждно количество. В днешно време се наблюдава тенденция към нарастване на броя на независимите производители, които също печелят добро име. Доминиращите местни сортове са червените Schiava и Lagrein, като най-разпространеният е Schiava (Vernatsch на немски), който прави вино със средно тяло, ниски нива на алкохол и танин и често се смесва с по-плътния Lagrein, за да придаде повече дълбочина и мощ на виното. Белите сортове, използвани в Alto Adige, са както традиционните немски Muller-Thurgau, Sylvaner и Gewurztraminer, така и френските Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Bianco и Pinot Grigio.Напоследък нарастват и насажденията с Pinot Noir.

Всички вина от този регион
Гевюрцтраминер

Гевюрцтраминер

-

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю