Безплатна доставка над 119лв

Домен Дюжак, Море-Сен-Дени 2009

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 1153

Morey-Saint-Denis с експресивно и плътно тяло. След 10 години отлежаване виното ще се отблагодари и ще покаже най-красивата си страна.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Слива Слива
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

Колектор за аромати

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Домен Дюжак

Домен Дюжак

Jacques Seysses основава Domaine Dujac през 1968 г. Тъй като не е от Бургундия, той става лозар по призвание. За любовта му към виното главен виновник е баща му, страхотен гурман и страстен любител на виното. С него Жак има късмета да посещава най-големите лозари по това време от ранна възраст. След няколко години, прекарани в работа в семейната фабрика за бисквити, на 25 години той решава да напусне и да се отдаде на винопроизводство. Занаятът научава от Gérard Potel в имението Pousse d'Or във Волней с реколтите от 1966 и 1967 г. През 1968 г. купува имението Грайе в Морей-Сен-Дени, което преименува на Domaine Dujac. Джереми Сейсес се присъединява към родителите си в имението през 1998 г., последван от съпругата си Даяна и брат си Алек. Тримата формират новото поколение, което под зоркия поглед на Жак и Розалинд (съпругата на Жак) сега ръководи домейна и през 2011 г. получават сертификат за биологично земеделие. От 5 хектара през 1968 г. имението постепенно нараства до 15,5 хектара през 2005 г. С течение на годините имението се простира извън историческото установяване на Морей-Сен-Дени и произвежда вина както в Кот дьо Нуит, така и в Кот дьо Бон, наемайки лозя в Puligny-Montrachet (1st Crus Folatières and Combettes).

Всички от този производител
Бургундия

Бургундия

В тази област червените вина се произвеждат от един сорт - Пино Ноар, но вината всъщност се различават по качество от леки и обикновени до богати, сложни и наистина величествени. Бургундия се слави със силно “надробените” си лозови насаждения и като цяло веруюто е, че колкото по-малка е площта на лозето, толкова по-добро е виното. Най-добрите бургундски вина идват от Кот д'Ор, ивица от едва 30 мили, разделена в центъра на 2 отделни части; Кот дьо Нуит на север и Кот дьо Бон на юг. Славата на Cotê de Nuits е в червените вина - тук се произвеждат 95% червени вина от гроздето Пино Ноар. Естествено тук са и едни от най-добрите, способни да отлeжават, най-екзотичните и скъпи вина. Côte de Beaune произвежда приблизително 38% бяло вино, 60% червено и 2% пенливо. Сортът за бялото вино е изключително Шардоне, а качеството варира от най-добрите, Montrachets и Corton Charlemagnes, Meursault, Puligny и Chassagne до по-обикновения Macon Blanc. Първите по традиция отлежават в малки дъбови бъчви, докато вината от Macon обикновено са с по-лек характер и съответно добро съотношение между качество и цена. Червените вина от Бон не притежават славата на “събратята” си от Кот дьо Нуит, като тук изключения са тези, които идват от Помар, Кортон и Волне. В общия случай са по-леки по стил, но в зависимост от реколтата могат да покажат потенциал, който успешно съперничи на Côte de Nuits и не само.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю