1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Розан-Сегла Гран Крю Класе Марго, Бордо

Шато Розан-Сегла Гран Крю Класе Марго, Бордо 2009

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0154

James Suckling оценява това вино с 97 точки и има защо. Мощно вино с много добра структура, подкрепена от отлежаването в нови дъбови бъчви, което има още потенциал за развитие. Ароматът е с леки препечени нюанси, а тялото - с богата танинова структура.

Алк. 14 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Препечено Препечено

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Шато Розан Сегла

Шато Розан Сегла

Това е винарна с над 350 години история, преминала през възход, падение и смяна на собствеността. В 1994 година е закупена от семейство Wertheimer, собственици на Chanel. Тяхна е заслугата съответно да продължи отличното представяне на избата през последните години. Съставен главно от алувиален чакъл, тероарът е много подходящ за лозарство и притежава перфектен дренаж. Винарна се намира в апелация Margaux, област Бордо. Лозовите масиви се простират на площ от 45 хектара, от които 63% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 2% Cabernet Franc. Виното на Rauzan Segla се разкрива с времето. Не го отваряйте преди да достигне 15-20 години.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю