Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Босежур Дюфо-Лагарос, Сент-Емилион, Бордо

Шато Босежур Дюфо-Лагарос, Сент-Емилион, Бордо 2012

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 0162

Плътен и добре дефиниран букет от аромати. Танините са интегрирани и добре съчетани с плодовата част във вкуса. Меката киселинност е добре осезаема, но не се натрапва по никакъв начин.

Алк. 14.3 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Роза Роза
 • Подправки Подправки
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Шато Босежур Дюфо-Лагарос

Шато Босежур Дюфо-Лагарос

До 2009 година Beausejour Duffau Lagarrosse се смяташе за винарна, създала една брилянтна реколта и нищо повече. Става дума за 1990та, която спечели легендарния си статус благодарение на Robert Parker, гуруто на Бордо и най-влиятелен човек в света на виното, оценил с максималните 100 точки. Успехът днес на тази винарна се дължи най-вече на Nicolas Thienpont и Stephane Derenoncourt, които започват процес на подобрения и модернизация във всеки етап на производството. Лозята са малки, 6.5 хектара, засети с 81% Merlot, 16% Cabernet Franc и 3% Cabernet Sauvignon, рзположени в най-високата част на платото на St. Emilion. Стилът на виното в Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse е уникален в най-добрите реколти, плътен, богат и жизнен.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю