Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Шато Пави, Сент-Емилион Гран Крю, Бордо
Шато Пави, Сент-Емилион Гран Крю, Бордо

Шато Пави, Сент-Емилион Гран Крю, Бордо 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0737

Шато Пави е една от легендите на Сент Емилион. Фантастично вино, което се нарежда до най-добрите в света. А фантастичната реколта 2015 позволява виното да се съхранява в продължение на десетилетия.

Алк. 14.5 %

Регион

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Слива Слива
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

За отлежаване

Повече за това вино

Шато Пави

Шато Пави

Обикновенно Chateau Pavie е от последните, които събират реколтата си в район Saint Emilion, за да се подсигури пълна зрялост на зърната. Тук 70% от лозята се гледат по ораганичен начин и целта е да се достигнат 100%. През 1954 година получава Premier Grand Cru Classe (B), a през 2012 Classe (А) благодарение на инвестициите и посветеността на сегашния собственик Gerard Perse. Правенето на вино започва с изключително детайлната селекция на гроздето - от самата лоза, където част от добива се жертва за оптималното развитие на останалата, минава през оптически контрол и стига до дъбовите съдове, където гравитацията изцежда сока от зърната. Виното е толкова наситено на цвят, че някои години е направо непрозрачно, а изживяването е дълбоко и многопластово - качества, достойни за най-добрите вина в света

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю