1. Начало
 2. Вино
 3. Шато Дюкрю Бокаю, Сен Жулиен, Бордо

Шато Дюкрю Бокаю, Сен Жулиен, Бордо 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0735

Прекрасно вино от апелацията Сент Жулиен. Виното впечетлява с ярко изразена структура, елегантни танини и чудесен баланс. Отлежава в нови френски барици в продължение на 18 месеца.

Алк. 13.5 %

Регион

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Виолетки Виолетки
 • Канела Канела
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Тютюн Тютюн

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Шато Дюкрю Бокаю

Шато Дюкрю Бокаю

Château Ducru-Beaucaillou е имение в St. Julien, което днес е от водещите 2ème Cru класификации. 75-те хектара лозя на Ducru Beaucaillou са засадени със 70% Каберне Совиньон и 30% Мерло. Средната възраст на лозята е 35 години, но има и доста стари лозя. Най-стар е парцелът Les Sadons, който е бил засаден през 1918 година. Сърцето и душата на Ducru Beaucaillou са лозята, които са в непосредствена близост до замъка. Те са около 50 хектара и стигат до самата река Gironde. Покрити са с едър чакъл и глина под него. Чакълът има много предимства: оттича водата добре, отразява слънцето върху гроздето, съхранява топлината на деня и я освобождава през нощта. Това е един от най-добрите терени в цялото Бордо. Финесът и елегантността са отличителните белези на виното на Ducru-Beaucaillou, което често е смятано за най-типичният представител на Saint-Julien. Нужни са най-малко 10 години преди да отворите една бутилка, а в добрите реколти, много повече.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю