Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Бо-Сежур Беко Сент-Емилион Гран Крю, Бордо

Шато Бо-Сежур Беко Сент-Емилион Гран Крю, Бордо 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0186

Дълбоко, копринено и много чувствено вино с цветисти, плодови и леко опушени аромати. Определят го като модерен Сент Емилион с отлични характеристики и потенциал.

Алк. 14.5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Слива Слива
 • Черна череша Черна череша
 • Дим Дим
 • Цветисти аромати Цветисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово, но ще запази качествата си

Научи повече за продукта

Шато Бо-Сежур Беко

Шато Бо-Сежур Беко

Beau-Sejour Becot е емблематичен представител на St. Emilion. През 1985 е лишено от статута на 1er Grand Cru Classé, заради приобщаването на няколко масива извън апелацията. През 96та решението е променено и, в момента, шатото е един от водещите производители сред носителите на 1er Grand Cru Classé (B). Лозята са 20 хектара, засадени със 70% Merlot, 24% Cabernet Franc и 6% Cabernet Sauvignon. Ферментацията се провежда в стоманени съдове с контрол на температурата, а виното отлежава в 50-70% нови дъбови бъчви за 18 - 20 месеца. Вездесъщият Michel Rolland е консултант в Beau-Séjour Bécot и не е изненада, че вината са плътни и наситени, богати на пластове, с аромати на касис и нотки на опушен нов дъб.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю