Free delivery over 119lv
 1. Home
 2. Wine
 3. Wine type
 4. Rose
 5. Bandol Rose Domaine Ray-Jane

Bandol Rose Domaine Ray-Jane 2019

Out of stock
Art. # 2970

Entirely hand-harvested. Cold and short soaking with the skin of the grapes. Fermentation at a temperature control of 10-12 ° C, followed by lactic fermentation for 1 month. Light pneumatic pressing and regulated fermentation at 16 ° C for each variety separately. Age of the vines - 60-80 years.

Alc. 13,5 %

Profile

 • Fruit
 • Body
 • Dryness
 • Freshness
 • Alcohol

Flavours

 • Citrus Citrus
 • Spices Spices
 • Peach Peach

Glass

For white wine

Serving Temperature

Cold Cold

Food pairing

 • Vegetables Vegetables
 • Seafood Seafood
 • Exotic Spices Exotic Spices

Maturity

Drink now

More about this product

Домейн Ре-Жан

Домейн Ре-Жан

Домейн Ре-Жан е създаден през 1970 г. от Реймънд и Джейн Констант, които, обединявайки живота си заедно, обединяват и земите на своите предци винопроизводители и създават това имение. Пленени от същото пламъче, предадено от техните предци, синът им Ален и съпругата му Ан активно управляват Домейна от 2002 г. насам. Сега към тях се присъединява ново поколение. Синовете им Жулиен и Винсент на свой ред са продължили фамилна история, която се е предавала повече от 700 години. Лозовите масиви винаги са се отглеждали без използването на химикали, унищожители на плевели, инсектициди и системни агенти, с най-голямо уважение към традицията и природата. Ангажиментът на Domaine RAY-JANE за своята култура е сертифициран от етикета на Ecocert «Екологично земеделие». Лозе, оформило се с течение на времето и направено от повече от една трета вековни лозя на около тридесет хектара глинеста и варовикова почва, растяща на тераси от сухи камъни, състоящи се главно от сорта грозде Мурведър. Той се простира върху комуните Кастеле, Ла Кадиер, Бандол, Санари сюр Мер и Льо Босет. Гроздето се бере и сортира ръчно в лозето, както и на рецепцията в избата. Винификацията се извършва изцяло в Домейна, като се запазват стъблата на гроздето. За розе и бяло вино гроздето се охлажда до 10 ° C и се пресова веднага щом пристигне в избата. Цялото винопроизводство се извършва в терморегулирани резервоари от неръждаема стомана от 70-те години на миналия век.

All wines of the same producer
Provence

Provence

Прованс става все по-популярен регион, в това число и неговите подрегиони като Бандол и Касис. Какво е Прованс? Само като кажете Прованс и си представяте лавандула, слънчогледи, маслинови дървета и вино - много вино - бяло, червено и розе. Но истината е, че основно си представяте розе. И това е така не случайно, защото 88% от производството на вино в Прованс е посветено на розето! Този очарователен регион е разположен по средиземноморското крайбрежие на Франция, като на запад граничи с река Рона, а на изток - с Лазурния бряг. Физически той е дълъг само около 150 мили и 100 мили от север на юг, но влиянието му е огромно. Тук се произвежда вино от над 2600 години, което прави Прованс най-старият винопроизводителен регион на Франция. Това е и единственото място, където се акцентира върху розетата. Тук се намира единственият изследователски институт, посветен на този стил. Прованс е благословен с фантастичен климат: в региона има много слънце и малко дъжд, топли дни и прохладни вечери. Средиземно море умерено влияе на температурите, а известният вятър Мистрал поддържа лозята сухи, без вредители и с ясно небе. Географското положение е разнообразно с множество планински вериги, които оформят пейзажа, осигурявайки полегати склонове и защитени долини. Почвите също са разнообразни. Западната част на зоната е покрита с варовик, тъй като в древността земята е била покрита от топло и плитко море. Ако пътувате на изток, почвите са предимно шисти (гранит) и вулканични в една съвсем малка област. В цял Прованс почти навсякъде растат диви смолисти храсти като розмарин, хвойна, мащерка и лавандула. Мнозина твърдят, че тези растения, наричани общо Garrigue (върху варовик/глина) или Maquis (когато растат върху шисти), оказват влияние върху характера на вината. С всички тези различни почви, климат, надморска височина и исторически влияния е логично Прованс да е дом на много сортове грозде. Белите сортове на Прованс са Рол (Верментино), Юни блан, Бурбулен, Клерет бланш, Марсан, Русан, Гренаш блан. Червените сортове пък са Гренаш ноар, Сира, Мурведър, Каринян, Сензо, Куноаз, Танат и Каберне совиньон.

More wines of this region

Customer reviews

No reviews available

Be the first to review