1. Home
 2. Wine
 3. Il Bruciato, Antinori, Bolgheri

Il Bruciato, Antinori, Bolgheri 2019

In stock - delivery within 24 hours on working days for Sofia.
Art. # 1702

Alc. 14%

Profile

 • Fruit
 • Body
 • Tanins
 • Freshness
 • Alcohol

Flavours

 • Cherry Cherry
 • Chocolate Chocolate
 • Smoke Smoke
 • Small Black Fruits Small Black Fruits

Glass

Large glass for red wine

Serving Temperature

Room Temperature Room Temperature

Food pairing

 • Red Meats Red Meats
 • Hard Cheese Hard Cheese
 • Carbohydrates Carbohydrates

Maturity

Drink now

More of the same producer

More about this wine

Guado al Tasso

Guado al Tasso

Tenuta Guado al Tasso се намира в малкия, но престижен DOC Bolgheri, на брега на Марема, на около сто километра югозападно от Флоренция. Този нрегион има сравнително нова история, DOC Bolgheri е одобрен през 1994 г. и оттогава се превърна в международно призната отправна точка за италианската и международната арена на винопроизводството. Имението обхваща площ от около 320 хектара (790 акра), засадени с лозя, разположени в красива равнина, заобиколена от търкалящи се склонове, известни като "Амфитеатърът на Болгери" поради особената си форма. Лозята са засадени със сортовете Каберне Совиньон, Мерло, Сира, Каберне Фран, Пти Вердо и Верментино; това последно се култивира както с бели, така и с червени сортове. Близкото море осигурява мек климат с постоянен бриз, който смекчава летните горещини и облекчава суровото зимно време, поддържайки ясно небе и високо ниво на излагане на слънчева светлина. Алувиалните почви в района, които варират от пясъчно-глинести до глинести, богати на агломерат от Болгери (много фин чакъл), влияят върху характера и личността на отглежданите сортове и им придават отличителна териториална идентичност.

All wines of the same producer
Tuscany

Tuscany

Тоскана е сред най-разнообразните и значими области за италианското вино, където се получава оптималната комбинация на местни и международни сортове, разположени на много различни тероари. През втората половина на ХХ век тя успя да измине пътя от невзрачно качество до създаване на ярки международни звезди като Sassicaia, Solaia и Ornellaia. Не случайно ги наричат Супертоскански (Supertuscan) заради невероятните им ароматни и вкусови характеристики, съчетани с потенциал за отлежаване. Погледната на картата, Тоскана прилича на лозов лист в сърцето на Апенинския полуостров. Тя е границата между силно индустриализирания Север и селскостопанския Юг на Италия. Дели се на девет отделни провинции: Арецо, Флоренция, Гросето, Ливорно, Лука, Маса-Карара, Пиза, Пистоя и Сиена, кръстени на главните градове. Колкото и да е различна Тоскана, като цяло климатът й е средиземноморски с много слънчеви дни в годината. Почвите са основно съставени от глина, пясък и варовик. Шейсет и осем процента от релефа на областта е описан като хълмист. Сортовете, които са най-разпространени, са санджовезе (абсолютен лидер и безкрайна гордост за местните), канайоло, малвазия, требиано, каберне совиньон, каберне фран, мерло, шираз, верментино и чилиеджоло. Санджовезе (Sangiovese) вече се е превърнал в синоним на топвино от Тоскана, и макар сортът да е широко разпространен в Централна Италия, тосканският климат (който понякога е с доста мразовити зими) и богатите на калций варовиково-глинести почви се оказват най-гостоприемни за него. Санджовезе може да бъде богато и сочно, но освен това притежава добър потенциал за пресъздаване на специфичния за района тероар. Традиционно в областта го купажират с канайоло и с малвазия, а понякога и с требиано, но от 80-те години на XX век производителите, отдадени на идеята за суперпремиумни вина с принадлежност, го предпочитат 100% чисто. Това е залегнало и в класификацията на областта, според която високите категории DOC и DOCG толерират санджовезе като задължителен участник с над 85% в сортовия купаж. Ето защо не е чудно, че санджовезе владее лозята на Карминяно (Carmignano), Руфина (Ruffina), хълмовете около Винчи (Vinci), Кианти (Chianti) и Кианти класико (Chianti Classico), на юг около Монтепулчано (Montepulciano) и Монталчино (Montalcino). Броят на насажденията за един хектар е 3500 - 4000 за старите лози и 6000 - 10 000 за новите.

More wines of this region
Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

This is probably the most famous red wine grape variety on Earth - a natural crossing between Cabernet Franc and Sauvignon Blanc. From its origins in Bordeaux, this vine has successfully spread to almost every wine growing country in the world. Cabernet Sauvignon wines always demonstrate a handful of common character traits: deep color, excellent tannic structure and aromas of black berries and spices.

More wines of the same variety

Customer reviews

No reviews available

Be the first to review