Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Home
  2. Blog
  3. Behind scene
  4. Виното на Нанси Рейгън

Виното на Нанси Рейгън

04.03.2020
Autor: Seewines Admin

Най-продаваното Шардоне в САЩ е любимо на президента Роналд Рейгън и първата дама

Автор: Петър Бакалов, сомелиер

През 1974г. Джес Джаксън купува имот в Лейк Каунти и през 1982г. то вече се е превърнало в легендарно винено имение. Днес едно от най-разпознаваемите имена на северноамериканското винопроизводство се управлява от съпругата на Джес, Барбара.

В годината на откриването на Kendall-Jackson Estate Джес Джаксън пуска на пазара първата си реколта Vintner’s Reserve Chardonnay. Вече 26 години това вино е най-продаваното шардоне в САЩ. Но за да стигне до тази титла, трябва да се върнем обратно към 1983 г., в Но Йорк. Легендарният Oyster Bar, който се намира под покривите на централната ЖП гара на града, Grand Central, е първият купувач изобщо на въпросното Шардоне и влагайки своята вяра в бутилката, става неин посланик на един от най-наситените пазари в страната. Същата година Vintner’s Reserve Chardonnay печели и платинената награда в The American Wine Competition.

Пътешествeникът стига още същата година и до Вашингтон и отсяда в най-желания дом в американската столица – Белия Дом. Президентът Роналд Рейгън и неговата администрация стават големи почитатели на Kendall-Jackson, но никой не е по-голям ценител от първата дама. Затова и това Шардоне остава в историята като „Шардонето на Нанси“.

Веднъж любимец на първата двойка в САЩ, Kendall-Jackson бързо влиза в домовете и на обикновения американец... и остава там. След успеха на своето Шардоне Джес Джаксън създава в същия стил впечатляващ брой 

моносепажни вина от различни сортове. В продължение на три десетилетия компанията – която под голямата KJ шапка вече има десетки по-малки изби в различни региони по света – се нарежда сред лидерите в калифорнийските вина и е уважавана наравно от публиката и от сомелиерите.

От 2011 г. лозята получават сертификати CCSW (Certified California Sustainable Winegrowing) и SIP (Sustainability in Practice), които демонстрират желанието за адаптация и устойчиво развитие.

Kendall-Jackson инвестира също така в партньорство с френски производители на барици, което позволява на винарната да се снабдява с висококачествен дървен материал за бъчви.

Семейство Джаксън са собственици на изби в различни кътчета на Калифорния и Орегон. Някои от тях се намират Санта Барбара като Cambria Estate, други са разположени на висока надморска височина в Alexander Valley като Stonestreet, а в сърцето на Сонома откриваме прекрасната La Crema. В Орегон избитe, които семейството управлява са Gran Moreine и WillaKenzie, които се славят с ефирния си Пино Ноар.

В богатото портфолио на Seewines попадат много изключителни вина, но тези от Kendall-Jackson заслужават вниманието на истинските ценители заради неподражаемия си стил и удоволствието, което представляват за небцето.

MoreBehind scene

Каталуния

Каталуния

from Seewines Admin , 14.01.2019
Santa Barbara Country

Santa Barbara Country

from Seewines Admin , 25.10.2018
Представяме Domäne Wachau

Представяме Domäne Wachau

from Seewines Admin , 02.10.2018
Представяме Weingut Pittnauer

Представяме Weingut Pittnauer

from Seewines Admin , 26.10.2018