Free delivery over 119lv
 1. Home
 2. Wine
 3. Wine type
 4. White wines
 5. Roero Arneis DOCG Cascina Chicco

Roero Arneis DOCG Cascina Chicco 2022

In stock - delivery within 24 hours on working days for Sofia.
There is no loyalty program active for this product.
Art. # 5270

Golden colour and very complex nose with distinctly mineral nuances (limestone, wet moss) and dried chamomile. The body is tight, focused and salty.

Profile

 • Fruit
 • Body
 • Dryness
 • Freshness

Variety

Арнейс

Flavours

 • Citrus Citrus
 • Flowers Flowers
 • Apple Apple

Glass

For white wine

Serving Temperature

Cold Cold

Food pairing

 • Vegetables Vegetables
 • Roasted Vegetables Roasted Vegetables
 • Pasta Pasta

Maturity

Drink now

More about this product

Cascina Chicco

Cascina Chicco

Cascina Chicco (Кашина Кико) е една от малкото семейни винарни, в която вече четири поколения се произвеждат всички стилове вина от великият сорт на Пиемонт - Небиоло: Роеро, Бароло, бяло и розе, Методо Класико, Небиоло Ланге, Небиоло д'Алба. Днес, Cascina Chicco контролира повече от 50 хектара от най-исторически лозя в Канале, Веца д'Алба, Кастелиналдо, Кастанито, а отскоро и Монтефорте д'Алба. "Виното е нещо повече от подпис на винопроизводител. То е поезията и загадките на природата, грижите, полагани за лозята изразяват най-добрите ни качества, уважението към плодовете на природата, които се преобразяват в процеса на производство", казват винарите от Кашина Кико.

All wines of the same producer
Piedmont

Piedmont

Пиемонт се радва на ненадминато място сред най-добрите винарски региони в света. Разположен в северозападна Италия, той е домът на повече вина DOCG от всеки друг италиански регион, сред които са толкова известни и уважавани имена като Barolo, Barbaresco и Barbera d'Asti. Макар и известен със своите строги, танинови и флорални червени вина, произведени от Nebbiolo, най-голямата история за успех на Пиемонт през последното десетилетие е сладкото, бяло, пенливо вино Moscato d'Asti. Пиемонт се намира, както подсказва името му, в подножието на Западните Алпи, които обграждат северната и западната му страна и образуват неговата естествено граница с Прованс. На югоизток се намират най-северните Апенински планини. Тези ниски крайбрежни хълмове разделят Пиемонт от неговия дълъг, тънък съсед Лигурия и Средиземно море отвъд. Пиемонт: „в подножието на планините“ Алпите и Апенините имат голямо значение тук, по различни начини. Те са до голяма степен отговорни за благоприятния климат в региона и в продължение на много векове осигуряват определено ниво на защита от нашествие. Въвеждането и редовното актуализиране на чужди технологии за винопроизводство е една от основните причини Пиемонт да остане толкова напреднал в лозарството в сравнение с други италиански региони. Близостта на региона до Франция също играе роля в това.

More wines of this region

Customer reviews

No reviews available

Be the first to review