Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Home
 2. Wine
 3. Wine type
 4. Rose
 5. L'Esprit du Lac Rose Kir-Yianni

L'Esprit du Lac Rose Kir-Yianni 2022

In stock - delivery within 24 hours on working days for Sofia.
Art. # 4427

L’Esprit du Lac or ‘’the spirit of the lake’’ is the new rose wine from Kir-Yianni Estate. It captures the dynamic spirit of Xinomavro into an elegant refreshing rose wine. Light body, fresh acidity with peach and strawberry aromas.

Alc. 13.5 %

Profile

 • Fruit
 • Body
 • Dryness
 • Freshness
 • Alcohol

Flavours

 • Strawberry Strawberry
 • Pomegranate Pomegranate
 • Peach Peach

Glass

Tulip glass

Serving Temperature

Ice Cold Ice Cold

Food pairing

 • Vegetables Vegetables
 • Seafood Seafood
 • Soft Cheese Soft Cheese

Maturity

Drink now

More about this product

Кир Яни

Кир Яни

Знаковата за винения регион на Науса и като цяло за Гърция изба Кир Яни (Kir-Yianni) е основана през 1997г. от Янис Бутарис, една от водещите фигури в гръцката винена индустрия, когато той напуска Boutari Wine Group - семейната компания за висококачествени вина, създадена от дядо му през 1879 г. Днес Стелиос Бутарис, петото поколение винопроизводители във фамилията, води Кир Яни към следващия етап от нейната история, като продължава да изповядва основните принципи на философията на Кир-Яни: желание за иновации, уважение към традициите и истинско познаване на виното - от гроздето до крайния потребител.

All wines of the same producer
Аминдео

Аминдео

Аминдео и едноименното защитено наименоване за произход (PDO) Amynteo се намира на северозападната страна на планината Вермио. Лозята са по-високо от тези в Науса, между 570 и 750 м, а северното изложение означава, че те са изложени на студените северни ветрове, което води до хладно лято и студена зима. Необичайно за Гърция, регионът се намира в близост до редица езера, без които температурите биха били по-екстремни.

More wines of this region
Ксиномавро

Ксиномавро

Може би най-цененият местен червен сорт в Гърция, Ксиномавро се отглежда в цяла Северна Гърция, но най-известните му вина са от Науса в северната част на Македония. Той е единственият позволен да носи контролираното наименование за произход (PDO) Goumenissa, Amynteo и Naoussa, последното именно станало и синоним за сорта. Често е сравняван с Небиоло, вината се отличават с блед цвят, високи нива на киселинност и мощни танини, както със специфични аромати на ягода, сушен домат и маслина. Ксиномавро често може да се възползва от дълго отлежаване в бутилка: най-добрите вина, произведени от лозя с по-нисък добив и отлежали в дъб, могат да да отлежават с десетилетия, като развиват изключително сложни аромати на цветя, билки, подправки, кожа и и землисти нотки. Напоследък редица производители започват да произвеждат вина, които са по-достъпни в младостта си (по-плодови и с по-меки танини). Използвайки по-зряло грозде и по-малко екстракция, тези вина са много по-плодови, с по-ниски нива на киселинност и често отлежават в нов дъб. Някои производители блендират Ксиномавро с Мерло, за да омекотят мощните му танини.

More wines of the same variety

Customer reviews

No reviews available

Be the first to review