Безплатна доставка за цялата страна при поръчки над 89 лв.!
 1. Home
 2. Wine
 3. Wine type
 4. Red wine
 5. Arbois Trousseau 2019 Domaine Rolet
Arbois Trousseau 2019 Domaine Rolet

Arbois Trousseau 2019 Domaine Rolet 2019

In stock - delivery within 24 hours on working days for Sofia.
Art. # 4044

100% Trousseau

The vineyards are located in Montigny-lès-Arsures on the slopes of Chagnon and Leuvrin, same in Arbois with Montesserin. Exposed mostly in west and south, the flour are rich in iridescent marl and chaille clays, favoured lands of Trousseau.

Manual harvest and sorting. 100% destemmed. Maceration and fermentation in vats. 15 days of maceration. Natural yeasts. Malolactic fermentation carried out. Aged for 9 months : 50% in barrels and 50% in tanks.

A cuvée really well combinaed with game, red meat and desserts like redfruits pie.

Profile

 • Fruit
 • Body
 • Dryness
 • Tanins
 • Freshness
 • Alcohol

Variety

Трусо

Flavours

 • Almond Almond
 • Cherry Cherry
 • Soil Soil

Glass

For red whine

Serving Temperature

Cellar temperature Cellar temperature

Food pairing

 • Red Meats Red Meats
 • Hard Cheese Hard Cheese
 • Carbohydrates Carbohydrates

Maturity

Ready, but will improve

More about this wine

Domaine Rolet

Domaine Rolet

Със своите 66 хектара, разположени по най-добрите склонове на AOC Arbois, Côtes du Jura, l'Étoile и Château-Chalon, имението Домейн Роле е вторият по големина независим винопроизводител в Жура. Като перла в короната при тях блести лозето Montesserin, което се намира западно от град Арбоа. Върху варовикови и глинесто-песъчливи почви там ще срещнете всички сортове на Жура: Саванян, Трусо, Пулсар, Пино ноар и Шардоне, отразени в класическите стилове за региона.

All wines of the same producer
Жура

Жура

Жура е малък лозарски регион в Източна Франция, който е отговорен за много традиционни и изключително интересни стилове вино. Регионът е притиснат между Бургундия на запад и Швейцария на изток. Характеризира се с пейзаж от залесени склонове и усукваща се топография на планината Жура. Лозята на Жура покриват малко над 1850 хектара (4570 акра), образувайки тясна ивица земя с размери близо 80 километра (50 мили) от север на юг. Общата площ непрекъснато се увеличава, но все още представлява по-малко от една десета от площта под лоза тук преди два века, преди филоксерата да унищожи лозята в региона. Варовиковите планини в региона са представителни за геоложките разработки, настъпили между 145 милиона и 200 милиона години. Почвите в този регион са основно от варовик и мергел. Вината на Жура се продават под пет основни наименования Най-важните от количествено значение са Арбоа и Кот дю Жура.

More wines of this region
Трусо

Трусо

Трусо е сорт грозде с тъмна ципа, водещ началото си от Жура, североизточна Франция, но през вековете е разпространен и в северозападна Испания и различни части на Португалия. Както може да се очаква от добре пътуван сорт с дълга история, той се нарича с различни имена, най-забележителните от които са Bastardo (Португалия), Merenzao и Verdejo Negro (Испания). Вината, произведени от Трусо, обикновено имат наситено черешово-червен цвят и аромати, наподобяващи тъмночервени плодове и други горски плодове. Те също са склонни да бъдат силно алкохолни, благодарение на плодородните естествени захари на сорта. Регионът Жура, разположен в подножието на планините в източна Франция,нарич Трусо свой. Той е един от двата местни сорта ( заедно с Poulsard), факт, с който винопроизводителите в град Арбоа са особено горди. Въпреки това сортът е все по-рядък в лозята на Жура, където губи позиции от по-популярните международни сортове Пино Ноар и Шардоне.

More wines of the same variety

Customer reviews

No reviews available

Be the first to review