Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Home
  2. Blog
  3. Base of wine
  4. 4 причини това лято да заложите на вино

4 причини това лято да заложите на вино

13.07.2021
Autor: Seewines Admin

Малко неща са по-приятни за сетивата от звука на вълните плискащи се по топлия пясък през лятото. Едно от тях е разливащото се добре изстудено вино в чашата ни. Дори и с настъпването на този сезон на преден план да излизат мисли за коктейли, джин с тоник и ледена бира, има няколко причини, които правят виното по-подходящо и предпочитано за летните месеци. 

 

 1. Леко и свежо

Последното нещо, което бихме желали докато се излежаваме на плажа е да се чувстваме дискомфортно. Леко бяло вино или младо, деликатно розе притежават всички качества на перфектната разхлаждаща напитка, но без неприятната тежест, която бихме изпитали от газираните алтернативи. 

 

 

 

 

 2. Най-добрият избор за храна

Едва ли сте единствените, които обичат да похапват нещо вкусно по време на лятната си почивка. Но дори да не става въпрос за ресторант с бяла покривка, а нещо бързо и в движение, всички сме съгласни, че няма по-добър избор за съчетание с храна от чаша вино. С удоволствие бихме ви дали няколко съвета, ако се затруднявате в избора си на вино за конкретно ястие. Може да изпробвате директната ни връзка със сомелиерите на Seewines.

 

 

 

3. С грижа за летните спомени

Дори да изживеем една страхотна почивка, едва ли би имало смисъл от нея, ако не можем да си спомним много. Колкото и приятни да са коктейлите за консумация, повечето от тях съдържат голям процент твърд алкохол. Именно прекалено лесното им приемане може да е причина за промяна на вечерните ни планове, а дори да доведе до опасни ситуации. И както при всички алкохолни напитки, при умерена консумация и голям избор от леки вина, можем спокойно да се насладим на няколко чаши повече без притеснение за летните спомени. 

Разгледайте палитрата от вина, които сме ви подбрали специално за летните дни.

И за да докажем по-горните си твърдения ще споменем една лятна класика – винен шприц. Совиньон блан или нежно розе от Прованс, добавете няколко кубчета лед, малко сода, а защо не и резен от цитрус по ваш вкус. Така лятната ви напитка става още по-свежа и лека, a ще й се насладите по-дълго.

 

 

4. Вино в кенче

Вината, които бихме препоръчали за лятото са леки, свежи, млади и неангажиращи. За голяма част от тях препоръчваме да се консумират от няколко месеца до година след бутилирането им. Именно затова новата тенденция в света на виното е предлагането им в кен. Точно като бира или сайдер, пакетирането им по този начин напълно запазва качествата на виното, като прави транспортирането и консумацията още по-лесни. 

В селекцията ни за вина подходящи за морска ваканция сме включили и най-новото попълнение в нашето портфолио - Дзай, вина в кенче от Италия.

И ако тези причини не са достатъчни да ви убедят, че виното е най-универсалният избор за лятото, то поне със сигурност са ви дали няколко идеи с които да го разнообразите. Надяваме се, че каквото и да има в чашата ви този сезон, ще му се насладите по най-добрия за вас начин. 

Наздраве с пожелание за едно страхотно лято и не забравяйте да консумирате отговорно.