Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Home
  2. Blog
  3. Base of wine
  4. Цветна седмица Colorito

Цветна седмица Colorito

01.03.2021
Autor: Seewines Admin

Зад цветните вина с марка Colorito, стои проектът „AYA“, който е част от семейството на Seewines и е наследник на няколко поколения лозарски знания с над 80 години традиционен занаятчийски опит в производството на вино.  

Възраждането на тези традиции бележат първите инвестиции през 2014 г. в 10 хектара лозя край Каварна, само на няколко километра от бреговете на Черно море и живописния нос Калиакра. През 2015 г. друга възможност довежда до повече инвестиции в противоположния ъгъл на България, близо до границата с Гърция. Който веднъж е посетил този край, остава завинаги пленен от красотата му. И така естествено идва и името, което собствениците дават на имението - AYA (означава „дизайн“, „красив“).

Основно убеждение на всички членове в екипа на “AYA” е работата със, а не против природата - лозята се отглеждат според принципите на биодинамиката, а вината са един истински тероарен израз на различните сортове.

Гроздето за чудесните бели вина Colorito и червения Пино Ноар, идва от лозята край северния морски бряг, докато лозовите масиви край с. Хърсово,Мелнишко са предназначени предимно за червени сортове. Черешката на тортата са старите лозя с Каберне Фран и Широка Мелнишка лоза, които са над 50-годишни. Млади насаждения със Сира, Сензо, Мелник 55, Гренаш, Мерло и Санджовезе допълват и разнообразяват портфолиото. 

Цветът на живота, Colorito, е дело на млади и амбициозни хора, за които виното е взрив от емоции. Веселина Касабова и Мирослав Димитров са пазителите съответно на лозята край Каварна и край Хърсово, а МАГ-ът на поезията в бутилката е Мариана Гълъбова, в сътрудничество с Жулиан Рено, също млад енолог-агроном с опит в реномирани изби по света като Opus1 и други.

Макар и млад все още, проект AYA вече успешно заявява себе си като качествен винопроизводител и може да се похвали с редица международни отличия. Животът наистина е по-хубав и шарен с вино, носещо пламенния дух на младостта, надеждата и вярата в бъдещето. Насладете се на своята бутилка COLORITO, цветът на живота…

Read more

Изба на седмицата: Villa Melnik

Изба на седмицата: Villa Melnik

from Seewines Admin , 29.01.2021