Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Home
  2. Blog
  3. Wine for collectors
  4. Защо Fine Wine е най-добрият подарък: 6 подходящи повода

Защо Fine Wine е най-добрият подарък: 6 подходящи повода

01.12.2022
Autor: Seewines Admin

Изборът на подарък винаги е трудно нещо. 

През декември ще видите много съвети за коледни подаръци, но в този месец има и други поводи за празнуване. А какво да кажем за останалата част от годината? 

Рождени дни, имени дни, подаръци за дипломиране... Всеки месец носи нов повод за празнуване, а страхотни подаръци се намират много трудно. Те изискват размисъл и проучване, а ако бъдем откровени, кой има време за това в наши дни?

Защо да подарите хубаво вино?

Красотата на виното като подарък е, че никога не излиза от мода – като Елвис или Конвърс?, то остава вечна класика. Въпреки това, преди да отскочите до магазина за вино, ето няколко насоки как да изберете бутилка за подарък:

Изберете конкретна реколта, за да отпразнувате специална година: Раждане? Абитуриентски бал? Сватба? Винаги е хубаво да получите персонализиран подарък, така че изборът на вино, при което годината на реколтата има особено значение, е особен жест на внимание.

Хубавото вино може да бъде ценно в дългосрочен план: то наистина е подаръкът, който продължава да дава. Съхранявайте го правилно и вашият подарък ще се превърне в нещо наистина вълнуващо след няколко години. Ако успеете да не го отворите.

Хубавото вино може да живее във времето: Не става въпрос само за инвестиция. Красотата на качественото вино е, че то буквално е течен актив, така че ако го пазите за специален ден, то знаете, че ще вдигнете наздравица с нещо много хубаво.

Идеално е за любители на виното: Въпреки че има много малко от нас, които не харесват вино, някои от нас са истински запалени. Истинските любители на виното са придирчиви хора. Следователно, когато става въпрос за избора на идеалния подарък за вашия близък любител на виното, това може да се окаже много трудно. Ако търсите бутилка, която да прибави към колекцията си, уверете се, че виното в нея има потенциал. 
 

   ПАЗАРУВАЙТЕ FINE WINES С ДО -15%        
 

6 повода да подарите хубаво вино

Всяка бутилка вино съдържа много повече от само напитката. Тя комуникира ценности като история, вкус, уважение и инвестиция. Ако сме ви убедили, че хубавото вино е правилният избор, вижте кои са най-добрите поводи да подарите престижна бутилка?

Абитуриентски бал
Подаръкът за дипломиране винаги е труден. Разбира се, че ще гръмнете хубава бутилка пенливо вино, когато дойде големия ден, но какво ще кажете за нещо, с потенциал? Да приемем, че вашият син или дъщеря (племенник, племенник, кръщелник и т.н.) е випуск 2022 и светлото бъдеще е пред него/нея. Никой не знае къде ще ги отведе то, но има вероятност животът им да е доста динамичен. Инвестицията във вино е идеална, тъй като щастливият му получател може да го пази и съхранява на сигурно място, докато е зает да променя света.

Сватба
Нека си признаем - никой, който се жени в наши дни, не се нуждае от нов тостер. Повечето двойки вече са живели заедно в продължение на дълго време и дори в редките случаи, когато нямат общ адрес, е вероятно да имат по две от всичко и няма да имат нужда от нови кърпи. Изберете престижно вино – още по-добре, ако можете да вземете реколта, която е специална за щастливата двойка.

Годишнина
С остаряването двойките натрупват повече житейски опит и подаръците стават по-малко показни и повече лични. Разбира се, че докато все още се опознавате (и все още искате да впечатлите), пръскате пари, но след известно време личните подаръци са по-предпочитани. Вместо да си подарявате бижута или часовници за годишнините си, защо не си подарите фантастична бутилка вино? Изберете реколта и регион, който има лично и особено значение за вас.

Рожден ден
Ако сте човек, който прекарва часове в избор на перфектния пино ноар за идеалния повод, тогава знаете колко сложен може да бъде светът на изисканото вино. Подобно на годишнините, рождените дни са специален повод и изискват особено обмислен подарък. Инвестирайте в бутилка, кашон или колекция и не само ще направите подарък, който продължава да дава, но най-накрая ще подарите нещо, което е наистина желано.

Нов дом
Всеки, който някога се е местил в нов дом, знае, че процесът е стресиращ и по никой начин евтин. Повечето нови собственици на жилища ще прекарат следващите няколко години харчейки за имота си, така че няма да мислят за инвестиране в бъдещето си. Но ще дойде време, когато този подарък ще бъде полезен. Подаряването на вино на новодомците може да им помогне да се освободят от стреса и да отпразнуват радостта от новото гнездо.

Раждане на дете
Купуването на вино с рождената година на детето, с цел да бъде оставено настрана и запазено, е страхотна идея. Популярността на виното като привлекателна финансова инвестиция расте. Новите родители са развълнувани от идеята да поставят началото на колекция от вино за своето малко дете, така че ако можете да им помогнете да направят добре информиран избор или да селектират портфолиото си, което към 18-тия рожден ден на детето вече ще е в оптимална зрялост, то това е един от най-добрите подаръци.

Разбира се, ние сме предубедени, но според нас няма никакви негативи, когато подарявате изискано и качествено вино. Ако го подарявате с цел инвестиция обаче, уверете се, че имате правилните условия за съхранение, в противен случай вашето чудесно бордо може да има стойността на бутилка вода.

    ПАЗАРУВАЙТЕ FINE WINES С ДО -15%