Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Home
 2. Wine
 3. Wine type
 4. Red wine
 5. Arbois Rouge Tradition 2019 Domaine Rolet

Arbois Rouge Tradition 2019 Domaine Rolet 2019

In stock - delivery within 24 hours on working days for Sofia.
Art. # 4043

40% Poulsard, 30% Trousseau, 30% Pinot Noir. The vineyards are located in Arbois and Montigny. Soils are mainly composed of red marl and fatty gravel.

Manual harvest and sorting. Maturing in barrels separately for 12 months to preserve the character of each grape variety then assembly 3 months before bottling. To enjoy now.

Cuvée it goes well with a filet mignon, a roasted lamb with thyme or more simply a Comté tart.

Profile

 • Fruit
 • Body
 • Dryness
 • Tanins
 • Freshness

Variety

Blend

Flavours

 • Cherry Cherry
 • Blackberry Blackberry
 • Jam Jam

Glass

For red whine

Serving Temperature

Cellar temperature Cellar temperature

Food pairing

 • Hard Cheese Hard Cheese
 • Exotic Spices Exotic Spices
 • Roasted Vegetables Roasted Vegetables

Maturity

Drink now

More about this product

Domaine Rolet

Domaine Rolet

Със своите 66 хектара, разположени по най-добрите склонове на AOC Arbois, Côtes du Jura, l'Étoile и Château-Chalon, имението Домейн Роле е вторият по големина независим винопроизводител в Жура. Като перла в короната при тях блести лозето Montesserin, което се намира западно от град Арбоа. Върху варовикови и глинесто-песъчливи почви там ще срещнете всички сортове на Жура: Саванян, Трусо, Пулсар, Пино ноар и Шардоне, отразени в класическите стилове за региона.

All wines of the same producer
Жура

Жура

Жура е малък лозарски регион в Източна Франция, който е отговорен за много традиционни и изключително интересни стилове вино. Регионът е притиснат между Бургундия на запад и Швейцария на изток. Характеризира се с пейзаж от залесени склонове и усукваща се топография на планината Жура. Лозята на Жура покриват малко над 1850 хектара (4570 акра), образувайки тясна ивица земя с размери близо 80 километра (50 мили) от север на юг. Общата площ непрекъснато се увеличава, но все още представлява по-малко от една десета от площта под лоза тук преди два века, преди филоксерата да унищожи лозята в региона. Варовиковите планини в региона са представителни за геоложките разработки, настъпили между 145 милиона и 200 милиона години. Почвите в този регион са основно от варовик и мергел. Вината на Жура се продават под пет основни наименования Най-важните от количествено значение са Арбоа и Кот дю Жура.

More wines of this region
Пулсар

Пулсар

Червен френски винен сорт грозде от лозарския регион Жура. Името му се използва главно около град Pupillin, но може да се появи на етикетите за вино в целият регион. Докато технически цветът на ципата му е тъмен, тя е и много тънка с ниски количества цветни феноли и произвеждат много бледо оцветени червени вина, дори с продължителна мацерация, но лесно може да се използва и за производство на бели вина. Поради това Poulsard често се смесва с други сортове с тъмна ципа или се използва за производство на леко оцветени розета. Освен това гроздето се използва за приготвяне на бели вина blanc de noir и пенливи кремани. Пулсар се среща почти ексклузивно в Източна Франция, в Жура между Бургундия и Швейцария, където се отглежда от 15-ти век. Поради своята гъвкавост и отличителните си флорални аромати, гроздето някога е било най-широко засажданият сорт грозде в региона, но поради различни лозарски проблеми и променящи се тенденции на пазара, броят му е намалял. Въпреки това,все още е вторият най-широко засаден сорт в Жура.

More wines of the same variety

Customer reviews

No reviews available

Be the first to review