Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Home
  2. Blog
  3. Selection of month
  4. Изба на месеца - Вила Мелник

Изба на месеца - Вила Мелник

01.11.2023
Autor: Seewines

В престижната класация за най-добрите винени дестинации в света Villa Melnik е поставена на 39-о място, а признанието наистина е голямо. Критериите са комплексни и включват цялостното туристическо преживяване – лозята, винения тур и дегустация, лозарските практики, историята на марката и хората зад нея, връзката с природата, гостоприемството на екипа. 

Макар и значителен, този успех все пак не е толкова определящ за Villa Melnik, колкото е историята на семейство Зикатанови. Те са наследници на повече от 200-годишни традиции в производството на вино. Със своите 320 дка собствени лозя, избата отдава специално внимание на отглеждането на гроздето. Водещите сортове, които преобладават, са местните сортове като Широка мелнишка лоза, Мелник 55, Руен, Мавруд, Тамянка, Керацуда и Сандански мискет. От класическите международни сортове са засадени Каберне совиньон, Мерло, Сира, Пино ноар, Санджовезе, Шардоне, Вионие и Совиньон Блан. Мисията на винарната е да покаже силата на Мелнишкия тероар чрез най-доброто вино от местни сортове.

Кауза, на която Никола, Любка и Милица Зикатанови са се посветили през годините, е развиването на региона и поставянето му на международната винена карта. В резултат на техните усилия бяха създадени Мелнишките Винени Маршрути. 

MoreSelection of month

ТОП 10 вина МАРТ | от Amuse Bouche

ТОП 10 вина МАРТ | от Amuse Bouche

from Seewines Admin , 02.03.2023
ТОП 10 вина ОКТОМВРИ

ТОП 10 вина ОКТОМВРИ

from Seewines Admin , 03.10.2022
Пиперливата Syrah

Пиперливата Syrah

from Seewines Admin , 14.05.2018