Free delivery over 119lv
  1. Home
  2. Blog
  3. Selection of month
  4. Whitley Neill - създаден от Дървото на живота

Whitley Neill - създаден от Дървото на живота

17.08.2020
Autor: Seewines Admin

Джин Whitley Neill: 250 г. семейни ботанически тайни

„Първата ми среща с джина се свежда до това, че открих колекцията от бутилки, скрити под стълбите в къщата на баба. Понеже си падах любопитен, бях нетърпелив да разбера повече за тази чудата течност. Моето любопитство спрямо сложния процес на дестилацията беше се проявило.“

Така описва първите си спомени от джина и от семейния бизнес Джони Нийл. Както името му издава, той е наследник на Уитли Нийл, който преди повече от 250 години дава начало на най-продавания във Великобритания днес премиум джин. Между двамата мъже има още 6 поколения, запазили добрата репутация на бранда и развивали традицията през вековете.

Whitley Neill е награждаван дестилатор и семеен бизнес със страст към създаването на спиртни напитки от 1762 г. Прави се от 100% зърнен спирт, в който се настойва ботаниката, преди да бъде дестилиран в красив античен меден съд на над 100 години, наречен „Констанс“.

В добрите барове, където поднасят коктейлите както трябва, може и да нямат време да ви разкажат цялата история, докато ви правят напитка, но веднага ще познаете Whitley Neill по увлекателния дизайн на бутилките – цветни, всяка с отличителни шарки и най-вече различно съчетание от ботаники.

За класиците е оригиналът в черна бутилка.
Ревен и джинджифил е за влюбчивите и романтиците.
Къпина е за интровертите, когато им потрябва време за себе си.
Дюля за хедонистите, които си угаждат.
Лимонена трева за любителите на природата, палатките и къмпинга.
Червен портокал за дръзките и за авантюристите.
Розов грейпфрут е за оправяне на настроението.
Малината е за тези, които се вслушват в сърцето си.
Алое и краставица пък е за хладнокръвните интелектуалци.
Парма виолетка е за мечтателите.

Откривате себе си в повече от един ред? Не се изненадваме. Човекът е сложна съвкупност от черти на характера, случайности, настроения, срещи, емоции и противоречия. Ние сме всички тези вкусове, но сами избираме как виждаме себе си във всеки един момент.