Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Home
  2. Blog
  3. Wine news
  4. Ново от Ferro 13

Ново от Ferro 13

24.11.2022
Autor: Seewines Admin

KARMA PRIMITIVO SALENTO IGT

За мен:
Аз съм посветена на ежедневните предизвикателства; всичко, което правиш, се връща при теб. Аз съм самата същност на живота. Вярвам в положителните ценности в нас.

Място на раждане:
Родена съм в прекрасната Пулия, където моите предци, римляните, са положили основите за развитието на една от най-завладяващите култури на Средиземноморието.

Дата на раждане:
Родена съм в началото на месец септември 2020.

Развитие:
Гроздето за мен се събира парцел по парцел и веднага се транспортира до избата за винификация. Отстраняват се дръжките и се извършва нежно пресоване.

Гроздето се прехвърля, разделено по парцели, в резервоари от неръждаема стомана с контрол на температурата, където протича ферментацията. След това виното се отделя от твърдите части и се прехвърля в съдове от неръждаема стомана, за втората, малолактична ферментация. 

Предстои най-трудната част – купажирането на виното от различните парцели. Така създаденото вино се прехвърля в избата за бутилиране, където се избистря, филтрира се и заминава в бутилиращата линия, за да попадне в бутилката. Те (бутилките), от своя страна се оставят настрана да отлежават в продължение на още няколко месеца, за да се балансирам и успокоя вътре, преди да стигна до теб.

Съдържанието на алкохол в кръвта ми е 14%.

Характер и стил:
Известна съм по целия свят с пикантните си нотки и разнообразието на аромати, които варират от плодови до флорални.

Гурме:
Сервирай ме с паста с патладжани, плата със сирена или печено агнешко.

Музика:
Слушай докато ме пиеш... Carma Police на Radiohead.

Кино:
"Плъзгащи се врати" е филмът, който най-добре ме описва.