Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Home
  2. Blog
  3. Wine news
  4. Нова ракия родена от познанието, дестилирана от отонел

Нова ракия родена от познанието, дестилирана от отонел

17.02.2022
Autor: Seewines Admin

Познание, умение, технология, изкуство…  

Производството на качествени напитки може да бъде всяко едно от тези неща. А защо не и всички?  

Seewines Spirit има удоволствието да Ви представи Arkana - чиста мускатова ракия за ценители, създадена от незабравените родни познания приложени съвместно с новите технологии.  

Дестилирана от мускат отонел, отгледан в собствени лозя, без пестициди и хербициди, в чистия район на село Лесичово и бран изцяло на ръка, Arkana е вдъхновена от тайните на природата, тяхното опознаване и използване в дестилационния процес.  

Частично отлежала в бъчви от български дъб, тази мускатова ракия има характерен, разпознаваем вкус, в който се долавят типичните за сорта нотки на роза, които обаче бързо преминават в изненадващи опушени нюанси на сандалово дърво и кардамом, които меко отшумяват в бергамот, сушена кайсия и дървесна гора.  

Затова и Arkana е особено подходяща за излизане от традиционните комбинации на ракия и салата. Нещо повече - дори може да се превърне в неочаквана основа за запомнящи се коктейли, както и смели съчетания с не дотам очевидни храни.  

Ракия Arkana е опит да се излезе от традиционните клишета, които свързваме с познатата напитка. Със съвременния си и все пак занаятчийски подход, тя е плод на посвещаване в тайнството на дестилацията - тайнство, което поддържаме живо, и което вече може да бъде опитано тук и сега.  

Самото име (от старобългарски - тайна, магия) носи в себе си идеята на напитката и символизира вечният стремеж към непознатото, в търсене на отговорите на загадките на природата. Неповторимият вкус на Arkana се крие в магичната формула от даровете четирите природни елемента (земята, водата, огъня и въздуха).

Повече информация можете да откриете на www.arkana.bg.  

Свързани продукти