Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Home
  2. Blog
  3. Base of wine
  4. Феуди ди Сан Грегорио - звездата на Кампания, и неговите темпераментни вина

Феуди ди Сан Грегорио - звездата на Кампания, и неговите темпераментни вина

12.06.2023
Autor: Seewines

 


Feudi di San Gregorio (Феуди ди Сан Грегорио) е олицетворение на енологичния ренесанс в Южна Италия. Където и да отидете в тази ароматна и зашеметяващо красива провинция на Италия, ще видите вината на Феуди ди Сан Грегорио, с които местните заслужено се гордеят. 

 

Неапол и околностите се славят не само като една от най-темпераментните зони на полуострова с форма на ботуш, но и като страстни почитатели на традициите и обичаите си. Все пак там е измислена пицата, а никъде другаде в света такова кафе еспресо или ароматно лимончело, освен по бреговете до Амалфи и Позитано. Съответно избата, която насърчава винената култура и преоткри средиземноморските вкусове на Кампания се радва на особена почит и гордост сред местното население. 

 

Работата с типичните южно италиански сортове грозде като Алианико (Aglianico), Фиано ди Авелино (Fiano di Avellino) или Греко ди Туфо (Greco di Tufo), инвестирането в земята и във вековната традиция на винопроизводството в Ирпиния (старинното име на Кампания), поставят Феуди ди Сан Грегорио в челната тройка на предпочитаните изби от тази провинция. Но освен казано до тук, това означава да се работи за бъдещето на едно уникално екологично наследство, каквато е целта на винарите от Феуди ди Сан Грегорио. 

Създадена през 1986 г. от две ирпински семейства, Феуди ди Сан Грегорио води началото си от градчето Сорбо Серпико в провинция Авелино. Още от самото начало винарната се фокусира върху запазването на автентичните продукти с най-високо качество. Новата винарна е открита през 2004 г., отразявайки желанието на Феуди ди Сан Грегорио да съчетае дългогодишните си традиции с футуристичен архитектурен проект. В проекта участват професионалисти с международна известност: японският архитект Хикару Мори и Масимо и Лейла Виниели, най-добрите представители на италианския дизайн в света, които са впрочем и автори на етикетите на винарната.

Вината на Феуди ди Сан Грегорио вече са достъпни на сайта ни!