Безплатна доставка над 119лв
  1. Начало
  2. Блог
  3. Основи на виното
  4. Феуди ди Сан Грегорио - звездата на Кампания, и неговите темпераментни вина

Феуди ди Сан Грегорио - звездата на Кампания, и неговите темпераментни вина

12.06.2023
Автор: Seewines

 


Feudi di San Gregorio (Феуди ди Сан Грегорио) е олицетворение на енологичния ренесанс в Южна Италия. Където и да отидете в тази ароматна и зашеметяващо красива провинция на Италия, ще видите вината на Феуди ди Сан Грегорио, с които местните заслужено се гордеят. 

 

Неапол и околностите се славят не само като една от най-темпераментните зони на полуострова с форма на ботуш, но и като страстни почитатели на традициите и обичаите си. Все пак там е измислена пицата, а никъде другаде в света такова кафе еспресо или ароматно лимончело, освен по бреговете до Амалфи и Позитано. Съответно избата, която насърчава винената култура и преоткри средиземноморските вкусове на Кампания се радва на особена почит и гордост сред местното население. 

 

Работата с типичните южно италиански сортове грозде като Алианико (Aglianico), Фиано ди Авелино (Fiano di Avellino) или Греко ди Туфо (Greco di Tufo), инвестирането в земята и във вековната традиция на винопроизводството в Ирпиния (старинното име на Кампания), поставят Феуди ди Сан Грегорио в челната тройка на предпочитаните изби от тази провинция. Но освен казано до тук, това означава да се работи за бъдещето на едно уникално екологично наследство, каквато е целта на винарите от Феуди ди Сан Грегорио. 

Създадена през 1986 г. от две ирпински семейства, Феуди ди Сан Грегорио води началото си от градчето Сорбо Серпико в провинция Авелино. Още от самото начало винарната се фокусира върху запазването на автентичните продукти с най-високо качество. Новата винарна е открита през 2004 г., отразявайки желанието на Феуди ди Сан Грегорио да съчетае дългогодишните си традиции с футуристичен архитектурен проект. В проекта участват професионалисти с международна известност: японският архитект Хикару Мори и Масимо и Лейла Виниели, най-добрите представители на италианския дизайн в света, които са впрочем и автори на етикетите на винарната.

Вината на Феуди ди Сан Грегорио вече са достъпни на сайта ни!

Вижте още от Основи на виното

Цветна седмица Colorito

Цветна седмица Colorito

от Seewines Admin , 01.03.2021
ЮЛИ 2020

ЮЛИ 2020

от Seewines Admin , 07.07.2020