Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Феуди ди Сан Грегорио Рубрато Ирпиния Алианико

Феуди ди Сан Грегорио Рубрато Ирпиния Алианико 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4566

100% Алианико.

Виното отлежава около 8-10 месеца в съдове неръждаема стомана. Последващо отлежаване и минимум 6 месеца в бутилка.

Интензивен и ярък рубиненочервен цвят. Носът напомня за черни горски плодове, ликорис, борови иглички и мъх. В устата е балансирано и сочно, с финал, който напомня на пресни плодове, завършващ с деликатна балсамова нотка. Великолепно, директно и сортово Алианико.

Съчетава се отлично с печени червени и бели меса, пармиджана и оризов кейк сарту.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Алианико

Доминиращи аромати

 • Кафе Кафе
 • Черна череша Черна череша
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Feudi di San Gregorio

Feudi di San Gregorio

Feudi di San Gregorio е олицетворение на енологичния ренесанс в Южна Италия. Избата, която насърчава винената култура и преоткрива на средиземноморските вкусове. Работата с южноиталианските сортове грозде като Aglianico, Fiano di Avellino и Greco di Tufo, инвестирането в земята и във вековната традиция на винопроизводството в Ирпиния (старинното име наКампания), означава да се работи за бъдещето на едно уникално екологично наследство. Създадена през 1986 г. от две ирпински семейства, Feudi di San Gregorio води началото си от градчето Сорбо Серпико в провинция Авелино. Още от самото начало винарната се фокусира върху запазването на автентичните продукти с най-високо качество. Новата винарна е открита през 2004 г., отразявайки желанието на Feudi di San Gregorio да съчетае дългогодишните си традиции с футуристичен архитектурен проект. В проекта участват професионалисти с международна известност: японският архитект Хикару Мори и Масимо и Лейла Виниели, най-добрите представители на италианския дизайн в света и "автори" на етикетите на винарната.

Всички от този производител
Кампания

Кампания

Кампания (на италиански: Campania) е административен регион в Южна Италия. Населението й от 5 826 860 души и площ от 13595 km2, я отвежда на първо място по гъстота с Италия. Разположена е в южната част на Апенинския полуостров, граничеща с Тиренско море на запад, малък архипелаг флегрийски острови (Прочида, Иския, Вивара и Нисида) и остров Капри, също административна част от района. През по-голямата част от историята Кампания е бил важен център на Западната цивилизация. Колонизирана е от древногръцки заселници през VIII век пр.н.е., част от Магна Греция преди да се засили доминирането на Римската република. По време на Римската епоха районът е бил силно уважаван като културно място за императори, където гръцко-римската култури са били в хармония. През Средновековието районът е имал много херцогства и княжества в ръцете на Византийската империя и Ломбардите. Особено по времето на този период испанската, френска и арогонската култури докосват Кампания. Под управлението на норманите тази по-малка независима държава се обединява в голямо Европейско кралство, известно като Кралство Сицилия, преди територията да се раздели от Неаполитанското кралство. На по-късен етап в историята районът става централна част на Кралството на двете Сицилии под управлението на династията на Бурбоните, докато през 1860 г. се обединява с останалата територия на Апенините, ставайки част от Италия.

Всички вина от този регион
Алианико

Алианико

Алианико е червен сорт винено грозде, отглеждано в южните райони на Италия, най-вече в Базиликата и Кампания. Счита се, че заедно със Санджовезе и Небиоло е един от трите най-велики италиански сорта. понякога Алианико е наричан "Баролото на Юга", заради способността му да произвежда изключително изискани, комплексни и фини вина. Един от легендарните енолози в света - професор Дюбурдийо, казва за него: "Алианико вероятно е гроздето с най-дълга история от всички".

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю